Hoppa till huvudinnehållet

Kanonlopp av Mikaela – avslutade med två segrar: ”Vilken helg”

Publicerad:
Mikaela Åhlin-Kottulinsky får en dusch på segerpodiet.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky får en dusch på segerpodiet. Foto: Dennis Pavlovic

Mikaela Åhlin-Kottulinsky dominerar i sina inhopp i Porsche Sprint Challenge. I samband med STCC på Gelleråsen blev det två nya segrar.

– Vilken helg det varit, säger hon i ett pressmeddelande.

I Anderstorp för några veckor sedan skrev den 29-åriga värmländskan ännu ett stycke racinghistoria genom att som första kvinna vinna ett heat i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. 2018 lyckades hon med det samma i STCC.

På Gelleråsen gjorde hon sitt andra inhopp för stjärnspäckade teamet Porsche Experience Racing, där också prins Carl Philip och alpina legendarerna Ingemar Stenmark och Aksel Lund Svindal ingår. Nu deltog dock ”bara” Stenmark. Den 86-faldige världscuptävlingsvinnaren hängde förstås inte med Åhlin-Kottulinsky.

Åhlin-Kottulinsky dominerade båda loppen på Gelleråsen.
Åhlin-Kottulinsky dominerade båda loppen på Gelleråsen. Foto: Dennis Pavlovic

Båda racen såg likadana ut. Hon tog starten från pole position, pressades lite i inledningen på racet, men ryckte sedan åt sig en lucka och kunde behärskat ta sin Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport till seger. Stenmark kom åtta och tia.

– 2018 segrade jag i STCC här på Gelleråsen. Skönt att få vinna här igen. Eftersom det inte blir några fler inhopp i mästerskapet för min del var det fantastiskt kul att få avsluta på det här viset, säger Åhlin-Kottulinsky, som flyttar fokus tillbaka till huvuduppgiften Extreme E, där hon och Johan Kristoffersson leder halvvägs in i mästerskapet.

Nästa deltävling går i Chile den 24–25 september.

Artikeltaggar

GelleråsenMikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportSTCC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.