Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad kom tillbaka och fixade en poäng: ”Kul att se vår andra halvlek”

Publicerad:
Karlstads Djurgårdslån Mattias Mitku blev målskytt borta mot Sollentuna. Arkivbild.
Karlstads Djurgårdslån Mattias Mitku blev målskytt borta mot Sollentuna. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

Mattias Mitku kvitterade till 1–1 för Karlstad i 73:e minuten borta mot Sollentuna och det blev också slutresultatet.

– Det var kul att se vår andra halvlek och jag trodde till och med att vi skulle vända matchen, säger Mitku.

14 augusti tog Karlstad Fotboll en mycket stark trepoängare borta mot Sandvikens IF och under lördagen var det dags för ny bortabatalj för KF som ställdes mot Sollentuna FK. Karlstad Fotboll hade inför avspark 29 pinnar på 18 matcher medan Sollentuna stod på 26 och när lägen möttes i våras var det Karlstadslaget som vann med 3–2 på Tingvalla IP.

På Sollentunavallen var det efter en halvlek 1–0 för Sollentuna efter att Aron Sandén på ett friläge överlistat KF-målvakten Mathias Karlsson och den baljan kom i 40:e minuten.

I starten på andra halvlek fick Hampus Söderström ett jätteläge för 2–0 men han nickade utanför. I början andra var dessutom Karlstad väldigt nära att hitta nätet i en rörig situation framför mål där David Johannesson dök upp och nästan orsakade ett självmål av hemmagänget.

Mitku klev fram

Båda lagen skapade alltså chanser för fler mål, men det dröjde till 73:e. Då stod Karlstads Mattias Mitku för ett högklassigt avslut när han borrade in bollen i bortre hörnet till 1–1 och Agon Beqiri stod för ett mycket läckert förarbete. Någon mer fet målchans blev det inte i matchen som slutade med delad pott.

Karlstads Djurgårdslån Mattias Mitku berättar om sitt fina mål.

– Det känns skönt att göra mål såklart. Jag försöker alltid hitta bortre hörnet och jag gjorde det i dag. Det kändes bra, jag är stolt över min vänsterfot, säger Mitku och ger sin syn på lagets insats och en inspelad poäng:

– Vår första halvlek var inte bra. Vi vek ner oss alldeles för mycket. Vi slarvade, vi hade inte så mycket boll och vi hade inte tålamod i vårt spel. Sollentuna gjorde det också bra och spelade igenom oss. Så vi gjorde en jättedålig första halvlek. Vi gick ut i andra och hade tryck och mycket boll och det är då våra spelares kvalitéer kommer fram. Det var kul att se vår andra halvlek och jag trodde till och med att vi skulle vända matchen.

Ulf Buskqvist är huvudtränare för Karlstad Fotboll.
Ulf Buskqvist är huvudtränare för Karlstad Fotboll. Foto: My Matson

”För dåliga i första”

KF:s huvudcoach Ulf Buskqvist är också besviken på lagets första 45 minuter.

– Vi var för dåliga i första halvlek. Tyvärr gjorde vi inte vad vi hoppats på med två bra halvlekar. Vi gjorde en kan man säga, en hygglig andra halva halvlek, säger Buskqvist:

– Men Sollentuna är ett bra lag och de fick tid på sig att rulla boll. De är spelskickliga på mittfältet och forwards och vi hade svårt att få tag på Sollentuna i första. Vi kom inte upp i den här aggressiviteten som vi behöver ha för att vara tillräckligt bra. Det går liksom inte att gå på halvfart i början.

– Så tyvärr, det var bättre i andra som sagt där vi tog tag i matchen och skapade tillräckligt med lägen för att få åtminstone oavgjort. Men det är klart att tre poäng hade varit skönt, men vi gav oss inte riktigt chansen eftersom vi inte var med i första halvlek som vi ville.

Artikeltaggar

Ettan norraFotbollIF Karlstad FotbollMattias MitkuUlf Buskqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.