Hoppa till huvudinnehållet

Företagarföreningen i Sunne: ”Olyckligt med personpåhopp”

Publicerad:

Sunne kommun får skarp kritik från aktionsgruppen Sunne 2030 för att de motverkar företagare.

Organisationen Företagarnas lokala förening i Sunne känner dock inte igen sig i att Sunne skulle vara Sveriges sämsta evenemangskommun.

I fredags skrev NWT om aktionsgruppen Sunne 2030 och Peter Bestermans kritik mot att hyran för deras evenemang jaktmässan skulle höjas med nästan det dubbla till nästa år.

Dessutom anser Besterman att bemötandet från kommunens representanter varit under all kritik och att Sunne kommun borde vara tacksam för att det finns entreprenörer som vill satsa och arrangera stora publikevent.

I ett inlägg på aktionsgruppen webbsida skriver han att Sunne är Sveriges sämsta evenemangskommun.

Parkhyran chockhöjs – jaktmässan i fara

Rickard Lindqvist, ordförande i organisationen Företagarnas lokala förening i Sunne, håller inte med om den beskrivningen.

– Jag känner inte igen mig i den rubriken, för det finns massor av evenemang i Sunne. Dessutom tycker jag det är olyckligt med personliga påhopp som görs i den texten.

Däremot uppmuntrar han debatten om företagsklimatet i Sunne.

– Vi är inte delaktiga i Sunne 2030 men det är bra att företagare lyfter frågor och skapar debatt kring det. För en kommun finns det alltid mer att göra och vi samtalar med alla partier, säger Rickard Lindqvist.

Artikeltaggar

EkonomiFöretagarna SunneNyheterPeter BestermanPolitikRickard LindqvistSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.