Hoppa till huvudinnehållet

Åska och skurar – här regnade det mest under natten i Värmland

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Det blev en lugnare vädernatt än förväntat i Värmland.
Det blev en lugnare vädernatt än förväntat i Värmland. Foto: Stina Stjernkvist/TT

SMHI hade utfärdat en gul varning i Värmland under natten mellan fredag och lördag med anledning av skyfallsliknande regn och åska. Trots både åska och regn på flera håll blev det dock ändå en lugn natt i länet.

På förhand såg det ut som att det skulle kunna bli över 25 millimeter nederbörd på flera håll i Värmland. Men regnet blev betydligt skonsammare än så – 8,6 millimeter regn blev det i Sunne som hade mest.

– Mellan klockan åtta igår kväll och klockan sju nu på morgonen har Sunne fått 8,6 millimeter. I Daglösen kom det 6,5 och 3,0 i Gustavsfors. Det kan man kalla välbehövligt regn för marken att suga upp, säger Erik Höjgård-Olsen, jourhavande meteorolog på SMHI.

Hur såg det ut med åska under natten?

– I östra Värmland, på gränsen till Örebro län åskade det en del under gårdagen, men annars har det varit lugnt på den fronten.

Hur ser vädret ut idag?

– Vi har rester av regnskurar som rör sig norrut. Det drar bort under förmiddagen men kan dröja sig kvar norr om Torsby. Sen ser det ut att kunna bli en solig avslutning på dagen.

Även söndagen ser ut att bli fin – inledningsvis.

– På förmiddagen ser det ut att bli soligt, men sen drar både moln och en del skurar in under eftermiddagen. Det blir inga mängder, mellan 0 och 0,5 millimeter lokalt.

Artikeltaggar

Erik Höjgård-OlsenNederbördVäderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.