Hoppa till huvudinnehållet

Solberg sjua i Belgien: ”Känslan bättre och bättre”

Publicerad:
Oliver Solberg håller sig på vägen i Belgien och ligger sjua efter första dagen.
Oliver Solberg håller sig på vägen i Belgien och ligger sjua efter första dagen. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Oliver Solberg ligger sjua efter första dagen av Belgiens VM-rally på asfalt.

Han har dock tappat tid på grund av växellådsproblem.

Säsongens nionde VM-deltävling avgörs i Flandern i norra Belgien fredag–söndag.

Oliver Solberg, som kraschade och bröt redan på första riktiga sträckan senast i Finland, har nu i alla fall tagit sig igenom inledningsdagens åtta sträckor. Som bäst var han femma på SS 7.

”Första dagen gjort och vi kan vara nöjda med att känslan blir bättre och bättre, och förutom några missöden har det generellt sett varit ren körning, utan misstag och väldigt lärorikt”, skriver han på Twitter.

Största tidstappet skedde på sträcka fyra, 44 sekunder, men även på den åttonde krånglade växlarna.

Sträckplaceringarna blev: 10, 8, 8, 16, 6, 6, 5, 9.

Totalt ligger Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondson två minuter bakom ledande Hyundaikollegan Thierry Neuville, Belgien. Märket verkar ha fått upp farten rejält. Bara 2,5 sekunder bakom finns nämligen estniske teamkamraten Ott Tänak, som segrade i Finland. Trea är Elfyn Evans i Toyota.

Neuville hade lite bekymmer i början, men ändrade inställningarna på servicen inför eftermiddagens sträckor och kom ut som en ny man. Han vann alla fyra.

VM-ledande Kalle Rovanperä i Toyota kunde i teorin ha säkrat VM-titeln den här helgen, men den chansen försvann redan på SS2, där finländaren körde av och rullade. Det är därmed färdigkört, i alla fall för fredagen.

Oliver Solberg jagar närmast bakom britten Gus Greensmith med värmländske kartläsaren Jonas Andersson i Ford. Knappt halvminuten skiljer.

På lördagen väntar ytterligare åtta sträckor på totalt nästan 14 mil.

Solberg om kraschen i Finland: ”Den värsta tävlingen jag haft”

Artikeltaggar

Jonas AnderssonOliver SolbergRallyRally-VM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.