Hoppa till huvudinnehållet

SMHI varnar för kraftig åska och skyfall i Värmland – fortsätter under natten

Publicerad:
Kraftig åska och skyfall väntas i Värmland.
Kraftig åska och skyfall väntas i Värmland. Foto: Johan Nilsson/TT

SMHI har under fredagen utfärdat en gul varning för bland annat Värmland under fredagen och natten till lördag. Anledningen är kraftig åska och skyfallsliknande regn. Framåt morgonen rör det sig bort.

Varningen täcker stora delar av mellersta och södra Sverige och gäller från 15.00 fredag till 06.00 lördag. I Värmland väntas regnet dra in under fredagskvällen, och på flera håll kan det bli riktigt ösregn.

I Filipstad väntas det falla 16 millimeter regn idag, fredag, och 21 millimeter imorgon lördag. Liknande prognoser gäller för stora delar av Värmland.

I Karlstad väntas åskan dra in under fredagskvällen, och under lördagen väntas upp emot 20 millimeter regn.

Längst i väster i länet ser man ut att klara sig undan de värsta skyfallen. Arvika spås få totalt tio millimeter nederbörd under fredag och lördag, men ingen åska väntas.

Vid 22.30-tiden pågick delvis kraftiga regn- och åskskurar framför allt i de östra delarna av länet och även lite i de norra. En del intensiva skurar med inslag av åska var att vänta innan ovädret avtar över Värmland.

– Framåt morgontimmarna rör det sig bort, säger Caroline Vahlberg, vakthavande meteorolog hos SMHI.

Artikeltaggar

ÅskaNederbördSMHIVäderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.