Hoppa till huvudinnehållet

Mot IFK Ås kom förlusten på länge för Gunnarskog/Bortan

Publicerad:
IFK Ås vann mot Gunnarskog/Bortan
IFK Ås vann mot Gunnarskog/Bortan

Gunnarskog/Bortan har varit imponerande stabilt senaste tiden i division 6 Värmland nordvästra herr i fotboll, och hade inför matchen tio matcher i rad utan förlust. Mot IFK Ås på bortaplan tog det dock stopp. 3-1 (1-0) blev segersiffrorna för IFK Ås.

– Jag visste ju att vi skulle få svårt i nån match i avslutningen men inte i en match där vi dominerar totalt i spelet. Vi hade väldigt svårt för Ås långa bollar och utsparkar idag. Så jag är inte nöjd med den defensiva biten idag. Vi släpper in tre mål för första gången och det måste vi analysera lite vad det beror på. Jag är jättenöjd med vårt spel idag igen och vi trycker och trycker men bollen ville inte in idag. Vi hade säkert dubbelt så många riktiga målchanser som Ås, men ändå vinner dem. Vi bränner för mycket idag och då vinner man inga matcher, men i mina ögon är det inte riktigt rättvist sett till hur matchen såg ut. Sådan är fotbollen, man vinner inga matcher på bara bollinnehav. Jag är nöjd med killarna idag trots förlusten, vi har gått framåt oerhört i år och det har ju gått lite bättre än förväntat faktiskt. Det är mitt första år som tränare i GIK. Jag vill passa på att berömma ungtupparna Robin Jonsson och Alfred Granström som gör det bra när de kom in i andra halvlek. Det kommer bli en mycket spännande avslutning då Arvika och vi har samma poäng och målskillnad, kommenterade Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman.

IFK Ås lagledare Lars Andersson om matchen:

– Det var en riktig lagseger från vår sida. Vi möter serieledarna så det är klart vi är inställda på att det krävs ett hårt jobb i 90 minuter. Vi lyckas till stora delar hålla rent i boxen framför eget mål, och när de får bra lägen så är Albin i mål otroligt stabil. Samtidigt tycker jag att vi är koncentrerade när vi får våra chanser framåt. Som sagt en skön derbyseger.

Emil Henriksson, David Henriksson och Marcus Johansson gjorde målen för IFK Ås, medan Viktor Eriksson nätade för Gunnarskog/Bortan.

IFK Ås har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Gunnarskog/Bortan har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Det här betyder att IFK Ås ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Gunnarskog/Bortan på första plats.

Nästa motstånd för IFK Ås är Klässbol. Lagen möts söndag 28 augusti 16.00 på Linnevi IP. Gunnarskog/Bortan tar sig an Gettjärn hemma lördag 27 augusti 16.00.

Artikeltaggar

ÅsvallenDivision 6 Värmland nordvästraFotbollGunnarskog/BortanIFK Ås

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.