Boksläpp och bokcirkel i Stöllet: ”En dröm att komma så nära sina läsare”

Publicerad:
Marit Kapla i Osebol har boksläpp i Stöllet den 29 augusti. Det är öppet för alla och sedan väntar en bokcirkel för dem som anmält sig till folkhögskolans specialutformade kurs. Foto: Lena Richardson

Augustprisade Marit Kapla är tillbaka med en ny bok. Den 29 augusti är det boksläpp för ”Kärlek på svenska” på Klarälvdalens folkhögskola. Då inleds också en kurs i form av en läsecirkel, med boken som utgångspunkt.

Den nya boken handlar om kärlek och utgår från en dokumentärfilm av Staffan Julén, som intervjuat människor om deras kärlekar i livet. Flera av de intervjuade bor i Värmland, där också Marit Kapla har sina rötter.

Hon gjorde succé med sin bok om människorna i Osebol och när det nu är dags för nästa bok återvänder hon till hemmaplan, med ett boksläpp på Klarälvdalens folkhögskola.

Skolan är med i boken

– Det är fantastiskt roligt att ha boksläppet i Stöllet och på folkhögskolan som faktiskt även är med i boken. En av de intervjuade i boken träffade sin man på Klarälvdalens folkhögskola på 60-talet. Det är roligt att skolans historia finns med i boken för jag tycker verkligen att det är en otroligt bra utbildningsform. Det är bra att skolan finns, säger Marit Kapla i ett pressmeddelande från Region Värmland.

Marit Kapla återvänder gärna till Osebol och Värmland, även om hon inte längre bor här. Efter Osebol-boken väntar nu en bok om kärlek.
Marit Kapla återvänder gärna till Osebol och Värmland, även om hon inte längre bor här. Efter Osebol-boken väntar nu en bok om kärlek. Foto: Lena Richardson

Hon ser fram emot bokcirkeln som anordnas i samband med boksläppet. Kursen går på distans under tio veckor, med två närträffar.

– Det är en författares dröm att få komma så nära sina läsare. Det ska bli oerhört intressant att höra hur andra läser boken. Det är även kul att dokumentärfilmen ingår så att det blir en helhet. Det kommer garanterat bli mycket att prata om och jag är nyfiken på deras reflektioner om urvalet och arbetsprocessen.

Efter succédebuten med Osebol: Marit Kapla utforskar kärleken

Artikeltaggar

DistansutbildningFörfattareKärlekKlarälvdalens folkhögskolaLitteraturMarit KaplaNöje/KulturOsebolRegion VärmlandRegionerSkola och utbildningStölletVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare