Hoppa till huvudinnehållet

NWT Krim: Serievåldtäktsmannen Markus hade spionkamera i sovrummet

Publicerad:

Han hade en dold spionkamera i sovrummet som spelade in hemliga sexfilmer.

NWT Krim tar upp nya detaljer om dömde serievåldtäktsmannen Markus Halvorson, 65.

Även om den uppmärksammade stölden av en speciell Volvo med V8-motor – och kopplingen till kriminella mc-gänget Bandidos.

Den norske storbedragaren Markus Halvorson flyttade till värmländska Åmotfors för drygt sju år sedan.

Där har han – genom falska löften om ett liv i lyx – lurat till sig unga kvinnor från hela landet som han sedan våldtagit i sitt ensligt belägna hus.

I nya avsnittet av NWT Krim berättar reporter Åsa Asplid, som kartlagt den dömde serievåldtäktsmannens liv, om hur invånarna i Åmotfors reagerat, om Markus Halvorsons dolda spionkamera i sovrummet och om hur polisen kom honom på spåren.

– Första anmälan mot Markus Halvorson gjordes redan i augusti 2020 men det tog ett drygt halvår och ytterligare tre anmälningar mot honom innan polisen började utreda brotten, säger Åsa Asplid.

Poddens första avsnitt efter sommaruppehållet går även igenom den uppmärksammade historien runt den stulna Volvon i Molkom som har en mycket ovanlig V8-motor.

Mycket tyder nu på att det är en betydligt mer omfattande stöldhärva än bara en försvunnen bil.

– Jag har fått uppgifter som visar att det är kopplat till kriminella mc-gänget Bandidos och det handlar om åtminstone åtta exklusivare bilar som stulits på olika platser i landet, säger reporter Nicole de Bouczan.

Artikeltaggar

ÅmotforsAnmälningarBandidosBrottBrott, lag och rättMolkomNWT KrimPodcastStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.