Hoppa till huvudinnehållet

Monténs förvåning om Stakkestad: ”Vet inte om det är att han spelar i Karlskoga”

Publicerad:
Åke Stakkestad imponerar på Tomas Montén.
Åke Stakkestad imponerar på Tomas Montén. Foto: JOEL MARKLUND

Åke Stakkestad är den ende forwarden i Juniorkronorna som inte är draftad av en NHL-klubb. Ett faktum som förvånar förbundskapten Tomas Montén.

– Jag tycker att det är jättekonstigt att han inte är draftad. Jag vet inte om det är för att han spelar i Karlskoga, säger han till Hockeynews.

BIK Karlskogas Åke Stakkestad är en av de assisterande lagkaptenerna i årets JVM-trupp. Han är dock den ende forwarden i Juniorkronorna som inte är draftad av en NHL-klubb. Förvånande, menar förbundskapten Montén.

– Jag tycker att det är jättekonstigt att han inte är draftad, säger han till Hockeynews.

Han säger vidare.

– Jag vet inte om det är att han spelar i Karlskoga och han har kanske inte storleken heller om han ska vara en powerforward eller "speeden" men det är en forward som kom in hos oss i fjol men har varit bofast sedan dag ett. Det är en väldigt bra spelare.

Montén hyllar Stakkestads val att fortsätta sin hockeyresa i Karlskoga – istället för att ta klivet till SHL.

– Det är ett moget och smart beslut. Han går sin egen väg och det är det som gör att han kommer bli bra.

Ikväll spelar Åke Stakkestad och Juniorkronorna kvartsfinal i JVM. Lettland står för motståndet och matchen startar 21.30 (svensk tid).

Artikeltaggar

Åke StakkestadBIK Karlskoga A-lagIshockeyJuniorkronornaJVM ishockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.