Hoppa till huvudinnehållet

Är det verkligen kaos på akuten?

Publicerad:
”Det såg inte ut som de hade någonting att göra”, skriver insändarskribenten.
”Det såg inte ut som de hade någonting att göra”, skriver insändarskribenten. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag var på akuten för några kvällar sen och måste säga att mitt besök var otrevligt. Jag bad om någonting att äta och de sa att det skulle de lösa, men jag fick aldrig något.

Jag hade flera sladdar på kroppen som jag inte ville ta av själv ifall det skulle bli något tokigt så jag tryckte på knappen så att de skulle komma. Det tog cirka två timmar innan de kom in till mig och då hade jag tryckt ungefär 15 gånger och började tro att knappen var trasig. Under hela tiden jag var där så var det många undersköterskor och sjuksköterskor som gick runt och skrattade och pratade med varandra, i flera timmar. I stället för att hjälpa en patient. Det såg inte ut som de hade någonting att göra och det kändes väldigt otrevligt. Sen får man läsa och höra att det är kaos och alldeles för mycket att göra på akuten... Jag har pratat med några vänner och de sa att det var likadant när de var där, helt sjukt oproffsigt av personalen där.

Oproffsig personal på akuten

Artikeltaggar

AkutsjukvårdCentralsjukhuset i KarlstadInsändareKarlstadRegion VärmlandSjuksköterskaUndersköterska