Ramaskri efter röklukten: ”Mådde illa och luktade böckling”

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Med stor sannolikhet hade många fönstren öppna och ville sitta ute i eventuellt sval kväll. I stället fick man stänga fönster, dö av värmeslag och lukta som en rökt böckling”, skriver en av insändarskribenterna.
Foto: Leif R Jansson / TT
Lukten från måndagens naturvårdsbränning på Segerstadsnäset spred sig långväga och har väckt starka känslor bland NWT:s insändarskribenter.

Mådde illa och luktade böckling

Förra året uppgav länsstyrelsen att naturvårdsbränning ej kunde ske ”på grund av ogynnsamma förhållanden”. Men 2022 skulle gå bra. Fantastiskt att ta en dag när högsta temperaturen uppdagades - med stor sannolikhet hade många fönstren öppna och ville sitta ute i eventuellt sval kväll. I stället fick man stänga fönster, dö av värmeslag och lukta som en rökt böckling. Är detta gynnsamma förhållanden när brandrisken är total? Undrar om fler än jag mådde illa och fick huvudvärk av lukten.

Gunilla Segerman Eriksson Karlstad

***

Varna allmänheten i förväg!

Räddningsregionen kanske ska tänka på att varna eller åtminstone signalera allmänheten i kringliggande orter och kommuner INNAN de ska tutta fjutt på skogen nästa gång. Då slipper folk bli oroliga eller att de själva, som de säger till NWT, ska slippa bli nedringda med samtal som tar upp tid för dem.

C.J

***

Är det fritt fram för vedeldare nu?

Kräver förklaring på hur Naturvårdsverket kan godkänna att Skogsstyrelsen får förpesta luften!

Är det fritt fram för vedeldare nu?

Ren luft

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.