Hoppa till huvudinnehållet

Oklart när Tingvalla IP rivs – lika oklart vad som byggs där sen

Publicerad:
Snart har de sista besökarna passerat dessa grindar. I mitten av september spelas den sista fotbollsmatchen på Tingvallas gräs. Foto: Joachim Lagercrantz

Snart är det färdigtävlat på den klassiska och centralt belägna idrottsarenan.

Men när läktaren rivs och gräsmattan rivs upp, ja det är oklart.

Som NWT berättade här om dagen så kommer den sista fotbollsmatchen spelas på Tingvalla IP den 17 september.

En dryg vecka senare ska all verksamhet och personal vara i gång vid nya Sola Arena.

Tack och hej - då spelas den historiska sista matchen på Tingvalla

Men när kommer då Tingvalla IP och dess ikoniska läktare att jämnas med marken?

I nuläget finns inget datum satt för en sådan insats.

– Vi har inget beslut kring det och det finns inga beviljade pengar för det. Inte som vi fått till oss i alla fall, säger Pernilla Kortzon, enhetschef på teknik och fastighet på Karlstads kommun.

Anders Tallgren (S), förste vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden säger att det inte finns något datum satt för en rivning, utan det pågår fortsatta diskussioner om vad marken, som är i kommunal ägo, kan användas till.

”Bostäder rimlig tanke”

Så vad händer då på den relativt stora plätten, när arenan väl är ett minne blott? Något klart svar på den frågan går inte att få i dagsläget.

– Det finns ett politiskt uppdrag om att rita en ny detaljplan, men det har inte kommit längre än så, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Han tillägger att man ”vrider och vänder” på frågan på tjänstemannanivå för stunden, men det har inte lett till någon större politisk diskussion.

– Men bostäder är en rimlig tanke. Det finns ett markvärde som man skulle kunna få en intäkt från för att finansiera delar av de nya arenorna.

– Det är en attraktiv plats i Karlstad, så det är bäst att tänka till ordentligt utifrån platsens förutsättningar, säger Erik Nilsson.

Pernilla Kortzon håller med i ovanstående tankar när frågan om rivningen är en fråga man jobbar med.

– Nej då vi vet inte vad det ska bli. Det är bra att ta ett helhetsgrepp först så man inte river allt i onödan om någon skulle kunna vara kvar.

2023 rivs anrika idrottsarenan

Artikeltaggar

IdrottKarlstads kommunSamhälleTingvalla IP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.