Hoppa till huvudinnehållet

Då öppnar karaokebaren i centrala Karlstad: ”Det blir riktig förfeststämning”

Publicerad:
Det är i Duvanhuset som Sing sing kommer att öppna i.
Det är i Duvanhuset som Sing sing kommer att öppna i. Foto: Håkan Strandman

Förberedelserna pågår för fullt för karaokebaren och restaurangen Sing sing som ska öppna i Duvanhuset i Karlstad.

Med tolv karaokerum och asiatisk streetfood tror Sverigeansvariga Sebastian Popescu på succé.

– Brukar vara riktig förfeststämning i karaokerummen.

Sing sing öppnade dörrarna till sin karaokebar och restaurang i Göteborg under 2017. Fem år senare är det dags att expandera till bland annat Karlstad.

Lokalen kommer ligga i Duvanhuset och bjuda gästerna på ordentlig feststämning.

– Sing sing är ett festkoncept där kärnan är privata karaokerum. Festlig dryck, asiatisk streetfood i en färgglad miljö. Stämningen inne i karaokerummen brukar vara riktig förfeststämning där alla står och vrålar sina favoritdängor tillsammans med kompisarna. Konceptet är för gamla, unga, snickaren och direktören, säger Sebastian Popescu, Sverigeansvarig och en av Sing sings grundare.

Käkar man inne i karaokerummen eller var mumsar man i sig käket?

– Det får man om man vill såklart. I regel rekommenderar vi att man äter i restaurangen innan själva karaokeupplevelsen, men det går bra att käka efter eller i rummen också. Karaokens kraft är så stark och ibland är det nästan som ett studentflak så det kanske inte är en supertrevlig miljö att käka i, säger Sebastian Popescu.

Lokalen kommer att vara 540 kvadratmeter och ha 12 privata karaokerum.
Lokalen kommer att vara 540 kvadratmeter och ha 12 privata karaokerum.

Lokalen kommer bli 540 kvadratmeter stor och ha tolv privata karaokerum. Öppettiderna är inte helt spikade än men Sebastian Popescu säger att det kommer vara öppet in på småtimmarna.

När kör ni premiärkvällen?

– Vi förväntar oss att öppna nu i vinter och den här sidan av året. Men om det blir i november eller i december vet vi inte riktigt än. Det är många faktorer som påverkar.

Sebastian Popescu berättar att det finns flera anledningar till att öppna Sing sing i Karlstad.

– Det är en stor stad, regionhuvudstad, en bra feststad och en universitetsstad. Jag ser inga nackdelar med Karlstad. Det finns ett härligt och bra uteliv där vi tror att vi kan komplettera med något.

Artikeltaggar

KarlstadKrogarNyheterPå stanUteliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.