Hoppa till huvudinnehållet

Är du något värd på Hammarö, lilla undersköterska?

Publicerad:
”Hammarö kommun behöver tänka igenom vilka signaler man skickar genom sina chefer”, skriver insändarskribenten.
”Hammarö kommun behöver tänka igenom vilka signaler man skickar genom sina chefer”, skriver insändarskribenten. Foto: Arne Skorup

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Min fru sökte underskötersketjänst på Djupängens äldreboende på Hammarö för att slippa pendla, ansökningstiden gick ut 6 april. När det gått en dryg månad utan svar ringer jag personalavdelningen, kvinnan där lovar att be ansvarig för Djupängen ringa upp min fru.

Efter ytterligare två samtal under en månad försöker jag få tag i socialchefen, när jag till slut lyckas ska hon träffa enhetscheferna om tio minuter och ta upp detta. Det har nu gått åtskilliga veckor sedan dess utan att någon ringt min fru, att det är semestertider nu är inget giltigt skäl, det har gått 4,5 månader sedan ansökan!

Den nonchalans som ansvariga på Hammarö kommun bemöter en sökande undersköterska (som dessutom har 25 års erfarenhet) är för mig fullständigt oacceptabel! Frågan är om det är den vanliga synen på undersköterskor som åter visar sig, eller en brist på chefsnivå (hierarkin inom vården känner jag till väl som tidigare landstingsanställd).

Hammarö är den plats där vi tänkt bo till vårt slut, men eftersom vi har det gamla boendet kvar släpper vi nu tanken tills vidare, det var ju inte Hammarös höga skatt som lockade. Hammarö kommun behöver tänka igenom vilka signaler man skickar genom sina chefer, den nonchalansen betalar vi inte skatt till!

Nyinflyttad – Nyutflyttad

Artikeltaggar

HammaröHammarö kommunInsändareUndersköterska