40 varslas om uppsägning på Rottneros bruk

Publicerad:
Rottneros bruk varslar 40 personer om uppsägning. Foto: Rottneros bruk

40 personer varslas om uppsägning vid Rottneros bruk. Detta i samband med att sliplinjen läggs ner.

Det är höga elpriser, minskad efterfrågan på tryckpapper och att kunderna inte vill betala för kostnadsökningarna som är bakgrunden till att Rottneroskoncerns styrelse beslutat att avveckla sliplinjen vid Rottneros Bruk utanför Sunne.

Det får som konsekvens att 40 personer på Rottneros Bruk på måndagen varslats om uppsägning på grund av arbetsbrist.

– Det är ett tungt besked vi fått lämna idag, men samtidigt handlar det om att rusta för att verksamheten ska kunna finnas kvar i decennier. Vi har funnits i Rottneros sedan slutet av 1800-talet och jag hoppas att vi ska finnas i Rottneros när vi går över i nästa sekel. Åtgärderna vi gör nu är en del ett sådant långsiktigt arbete även om det är smärtsamt, säger Lennart Eberleh, vd och koncernchef.

Artikeltaggar

ArbeteRottneros brukSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare