Hoppa till huvudinnehållet

Campos besviken poängräddare: ”Ska vara bättre på hemmaplan”

Publicerad:
Diego Campos jublar efter sitt kvitteringsmål.
Diego Campos jublar efter sitt kvitteringsmål. Foto: FREDRIK KARLSSON

Diego Campos hoppade in i den andra halvleken i 1–1-matchen mot Varberg och blev en stund senare poängräddare genom ett drömmål.

– Det är en skön känsla att göra mål men det är väldigt olyckligt att vi inte kan ta tre poäng, säger han.

Diego Campos hoppade in i den andra halvleken när Degerfors mötte Varberg.

Efter drygt tio minuter på planen slog Gustav Granath ett perfekt inlägg från högerkanten som Campos mötte upp på bortre med en direktvolley in i mål.

Efteråt var han mest besviken över att laget inte lyckades vinna.

– Det är inte bra. Vi ville vinna och det är väldigt olyckligt att vi inte kan ta tre poäng. Dom får ett par lägen från fasta situationer och långa inkast. Och straffen dom får är väldigt tveksam enligt mig, säger Campos.

– Men vi borde vara bättre också. Vi spelar på hemmaplan och jag tycker att vi ryckte upp oss mot slutet, men jag tycker att vi behöver ta tre poäng på hemmaplan.

Campos har startat tre matcher i rad på bänken sedan han kom tillbaka från avstängning. I måndags gjorde han hela fyra mål för U21-laget och även ett i matchen innan dess.

Tycker du att du borde ha startat?

– Jag tränar för att starta varje match. Jag kommer aldrig vara nöjd med att komma in från bänken, men jag försöker göra mitt jobb och i dag var det att hoppa in. Men som sagt, jag tränar varje dag för att vara en startspelare.

Om kvitteringsmålet säger han:

– Det är en skön känsla. Det var en fantastisk crossboll från ”Gurra” och jag är glad att jag kunde göra mål.

I slutet av matchen tryckte Degerfors på för ett segermål men lyckades inte och matchen slutade oavgjort.

Tycker du att ni förtjänade att vinna?

– Jag vet inte. Man vinner inte matcher efter vad man förtjänar utan beroende på hur många mål man gör. Vi lyckades bara göra ett mål. Vi var nära men det var inte mer än så.

Din egen prestation annars. Känner du dig i bra form?

– Ja, jag har känt mig i bra form hela säsongen. Såklart vill jag göra fler mål och assist men jag tycker att jag skapar lägen för mitt lag när jag spelar. Jag behöver bara fortsätta göra det och se vad som händer.

Besviken Holmberg: ”Inte bra nog med en poäng i dag”Degerfors kryssade efter omdiskuterad straff och drömmålJätteräddning stoppade Varberg från ny ledning: ”Självklart var det skönt”DIF:s bästa mot Varberg: ”En otroligt imponerande enhandsräddning”

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrDiego CamposFotbollStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.