Hoppa till huvudinnehållet

Tionde matchen i rad med poäng för Gunnarskog/Bortan

Publicerad:
Klässbol förlorade mot Gunnarskog/Bortan
Klässbol förlorade mot Gunnarskog/Bortan

Matchen slutade 1-4 (0-3) när Klässbol tog emot Gunnarskog/Bortan på Linnevi IP. Det betyder att serieledande Gunnarskog/Bortan gick obesegrat från planen för tionde matchen i följd i division 6 Värmland nordvästra herr i fotboll.

– Väldigt gott att få vinna och ta tre nya viktiga poäng. Klässbol borta är inte bara och åka och hämta poängen, man måste prestera också. Detta blev en rejäl fysisk match med lite fula smällar emellanåt. Det tog på vårt spelarmaterial idag, så det var tur vi hade 16 spelare med i truppen. Alla spelare fick spela efter att vi fått mycket krämpor och skador under andra halvleken. Kändes gott att matchen äntligen tog slut då det kommer fler matcher och vi behöver ha spelarna skadefria hela säsongen. Nu var det väldigt varmt idag så det är möjligt att vi missbedömde vissa situationer med trötta ben. Vi är det bättre laget spelmässigt idag också, så jag tycker vi vinner välförtjänt, vi hade dessutom två stycken skott i stolparna och plus att deras målvakt gör tre kanonräddningar i första halvleken men ändå slutar halvleken 3-0 till oss. Men 4-1 tillslut är bra siffror för oss. Nu har vi en mycket tuff derby match borta mot Ås nästa fredag som vi planerar för redan nu. Extra beröm till vår lagkapten Micke Johansson som är en bjässe i vårt försvar, han är guld värd för vårt lag. Kul att Viktor gör två nya mål men han grämer sig säkert lite över missen ifrån en meter då han kunde gjort hattrick igen, tyckte Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman, efter matchen.

Klässbols tränare Staffan Johansson kommenterade matchen:

– Dagens heta derby blev egentligen bara het i och med det varma vädret. Vi kommer inte alls upp i nivå mer än de första fem minuter i första halvlek. Därefter tillåts Gunnarskog/Bortan helt styra spelet. Dom gör det också riktigt bra med vägvinnande passningsspel. Sen har man en stekhet målskytt i Victor Eriksson som smäller in de två första. Underläge 0-3 efter första är inte mycket att säga om. Andra halvlek är vi mycket bättre och får till lite anfallspel. Max Ideljung reducerade till 1-3 och vi var lite på gång. Vi skapar några fler halvchanser men lyckas inte få in någon mer reducering. Istället gör Gunnarskog/Bortan 1-4 och därmed spiken i kistan. Rättvist resultat sett till prestationer på planen. Christian Larsson bäst i KSK. Mikael Johansson i Gunnarskog/Bortan planens gigant.

Det var bortaseger nummer fyra i rad för Gunnarskog/Bortan.

Viktor Eriksson gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Mikael Johansson och Marcus Jonsson, målet för Klässbol gjordes av Frans Gjinaj.

Klässbol har två oavgjorda tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Gunnarskog/Bortan har fyra vinster och en oavgjord.

Resultatet innebär att Klässbol ligger kvar på åttonde plats och Gunnarskog/Bortan toppar tabellen.

Fredag 19 augusti spelar Klässbol borta mot Lysvik 19.00 och Gunnarskog/Bortan mot IFK Ås borta 18.45 på Åsvallen.

Artikeltaggar

Division 6 Värmland nordvästraFotbollGunnarskog/BortanKlässbolLinnevi IP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.