Hoppa till huvudinnehållet

Sörensen rasar mot att KPL uteslöts under valupptakten: ”Antidemokratiskt!”

Publicerad:
Peter Sörensen, talesperson Karlstadpartiet.
Peter Sörensen, talesperson Karlstadpartiet. Foto: Helena Karlsson

Det var i samband med att valet i Karlstads kommun skulle starta igång som Karlstadpartiet livskvalités Peter Sörensen blev förbannad.

– Vi uteslöts helt från deras jippo, säger han till NWT.

Bakgrunden var en plansch där partiernas viktigaste frågor inför valet fanns med – de åtta riksdagspartierna fanns återgivna, däremot saknades Sörensens parti och deras frågor.

– Det är odemokratiskt, säger Peter Sörensen.

Här är din lokala valkompass – så ska du rösta i din kommun
Planschen med partiernas viktigaste frågor inför valrörelsen fick Sörensen att se rött.
Planschen med partiernas viktigaste frågor inför valrörelsen fick Sörensen att se rött. Foto: Frida Emilsson

Framförallt riktades ilskan mot Liberalernas Niklas Wikström som tagit fram planschen.

– Antidemokratiskt! Vi är de enda som saknas från kommunfullmäktige, alla är med utom vi. De pratar bara kommunpolitik, säger Sörensen och fortsätter:

– Vi står också här! Inget motiverar mig mer till att fortsätta som kommunpolitiker. Är det här demokrati? Inte över huvud taget. De har inte ens sagt att de ska ha tillfälle för debatt.

För NWT utvecklar han om varför han reagerade som han gjorde.

– De åtta lät sig intervjuas, avtäckt en plansch och förstanamnet på deras listor fick berätta om sina viktigaste frågor. Vi blev inte ens tillfrågade om att vara med. Vi uteslöts helt från deras jippo.

Wikström, å sin sida, menar att det handlar om partiets nationella storlek.

– Det är riksdagspartier som är med. Riktiga partier. Det här är en manifestation för demokratin där alla självklart får vara med. Karlstadpartiet har alla möjligheter att göra sig hörda men planschen och debatten är för partierna som är med i riksdagen.

Foto: Frida Emilsson

Björn Molin från Vänsterpartiet sa under sitt tillfälle att prata på scenen att han inte tyckte det var rättvist att Karlstadpartiet lämnats utanför.

– De är inte representerade. Här står de och ordar om demokrati och så har inte alla blivit tillfrågade om att vara med. Varför ska det vara riksdagspartier när den här dagen är till för kommun och riksdagsvalet? Alla från kommunlistan är med på planschen förutom Sörensen.

Här är din lokala valkompass – så ska du rösta i din kommun

Artikeltaggar

Karlstadpartiet LivskvalitetKarlstads kommunKarlstads kommunLiberalernaNiklas WikströmPeter SörensenPolitikVal 2022Vänsterpartiet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.