Hoppa till huvudinnehållet

Vd-härvan i Sunne: Snart avbryts löneutbetalningen

Publicerad:
Fortfarande oklart vem som har rätten på sin sida. Perra Hermansson (bilden) hävdar att uppsägningstiden på 36 månader gäller, medan Sunne fastighets AB säger 12 månader.
Fortfarande oklart vem som har rätten på sin sida. Perra Hermansson (bilden) hävdar att uppsägningstiden på 36 månader gäller, medan Sunne fastighets AB säger 12 månader. Foto: Karina Johansson

Oklarheterna kring vad som gäller i fallet med Sunne fastighets förra vd Perra Hermansson är fortfarande stora.

Nu, snart ett år efter avskedet, råder det fortfarande delade meningar.

– Vi är förberedda på eventuella rättsliga åtgärder, säger Niclas Jansson, nuvarande vd för Sunne fastighets AB.

Turerna kring Sunne fastighets AB:s förra vd Perra Hermansson är inte över. Det är strax ett år sedan NWT:s avslöjande om att ett ändrat anställningsavtal hade inrättats av den dåvarande styrelsen vilket bidrog till att Perra Hermansson i senare led sades upp med omedelbar verkan. Ändringen innebar en ”fallskärm” för Hermansson på 36 månader, värd nästan 4 miljoner kronor, istället för ursprungliga 12 månader.

NWT avslöjar: Avtal skrevs om – fastighets-vd får tre årslöner om han sparkas

– Det är en mycket tråkig historia det här. Vi hoppas kunna fokusera på roligare saker så snart som möjligt, säger Niclas Jansson.

Efter uppsägningen hävdade alltså Niclas Jansson tolv månaders uppsägningstid, medan Perra Hermansson pekade på det senare avtalet om 36 månader.

Efter NWT:s avslöjande om jättefallskärmen: vd:n sparkas med omedelbar verkan

Läget verkar idag, efter kontakt med båda parter, i stort sett vara oförändrat.

– Vi står fast vid att det är 12 månaders uppsägningstid som gäller, säger Niclas Jansson.

Perra Hermansson hävdar fortfarande rätten till 36 månadersavtalet.

– Jag tycker att det borde gälla, men just nu är det ingen förhandling eller något på gång, det är lite stiltje, säger han.

Niclas Jansson berättar att Sunne fastighets AB kommer att avbryta löneutbetalningen efter avslutad 12 månadsperiod och att man är förberedda på eventuella rättsliga följder kring anställningsavtalet.

– Vårt juridiska ombud driver frågan åt oss och det känns tryggt. Om Perra väljer att gå vidare har våra advokater förberett, och vi har mer på fötterna idag, säger han.

SFAB kan tvingas betala sparkad vd 36 månadslöner – avgörs i skiljedomsnämnd?

Om det ska behöva gå så långt är i dagsläget oklart.

– Jag avböjer ytterligare kommentarer, säger Perra Hermansson i sms till NWT.

Artikeltaggar

Niclas JanssonNyheterPerra HermanssonSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.