Vart tog den extra tusenlappen till pensionärerna vägen?

Insändare
PUBLICERAD:
Med virvlande trummor och fanfarer från trumpeter lovades vi Sveriges pensionärer 1 000 kronor extra per månad i pension. Med tanke på hur dyrt allt har blivit är det mycket välkommet.
Insändarskribenten saknar påslag på sin pension.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Själv har jag cirka 13 000 kronor i pension. De 1 000 kronorna har jag inte sett röken av, min pension i augusti är oförändrad. Således fick jag noll kronor i påslag.

Nu har jag skrivit ett nytt elavtal. Uppvärmningen av huset kommer att bli 15 000-16 000 kronor dyrare för det kommande året. Av den ökningen kommer säkert bortemot 8 000 kronor att gå till skatt. Dyrare mat och dyrare drivmedel medför ännu mer skatt till statens kassakista.

Istället för att pensionen höjs med 1 000 kronor per månad kommer jag säkert få betala 1 000 kronor per månad mer i olika skatter. Så går det till när vi pensionärer blir förda bakom ljuset. Eftersom min pension är så väl tilltagen delar jag gärna med mig en tusenlapp varje månad till dig, Magdalena Andersson.

Tur att det är val om en månad!

Pensionär 70

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.