Hoppa till huvudinnehållet

Sökte akut för huvudvärk men skickades till vårdcentral – dog av hjärnblödning

Publicerad:
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

En kvinna sökte sig ifjol till akuten då hon inte blev av med sin huvudvärk. Där hänvisades hon istället till en vårdcentral.

Dagen efter fick kvinnan medvetslös föras in akut varpå det visade sig att hon hade en massiv blödning i hjärnan.

Det var i början av september 2021 som en kvinna i 63-årsåldern åkte in till akutmottagningen i Karlstad för huvudvärk som hon hade haft i fem dagar.

Hon hänvisades istället till vårdcentralen, där hon fick en tid samma dag. Läkaren på vårdcentralen ville dock att kvinnan skulle åka tillbaka till akuten för en undersökning, men då valde istället kvinnan att åka hem.

Morgonen efter var kvinnan medvetslös och fick åka in till sjukhuset akut. Datortomografi visade då på en massiv blödning i hjärnan.

Dagen efter avled kvinnan.

Region Värmland har gjort en anmälan enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg. Anmälan gäller fördröjd vård och behandling.

Artikeltaggar

IvoKarlstadLex MariaVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.