Hoppa till huvudinnehållet

Lugnande besked om Stakkestad inför kvällens JVM-match: ”Gäller att vara smart”

Publicerad:
Åke Stakkestad åkte på en otäck smäll i JVM-premiären. Han väntas dock vara redo för spel igen på fredagskvällen.
Åke Stakkestad åkte på en otäck smäll i JVM-premiären. Han väntas dock vara redo för spel igen på fredagskvällen. Foto: JOEL MARKLUND

Juniorkronornas BIK Karlskoga-rivjärn Åke Stakkestad åkte på en otäck smäll i Sveriges premiärmatch i JVM tidigare i veckan. Det ska dock inte vara någon fara för spel i fredagskvällens möte mot Österrike.

– Nej, det är ingen fara, säger förbundskapten Tomas Montén till Hockeysverige.

JVM-lagets förfrågan – vill hedra Salming på hjälmarna: ”Tyst respekt”

Under Juniorkronornas öppningsmatch mot Schweiz satt nog en hel del hockeyvänner med hjärtat i halsgropen när Åke Stakkestad åkte på en tuff smäll. Han tog sig till båset efter händelsen, men med armen och axeln hängande.

Stakkestad, som spelar i BIK Karlskoga, spelade ändå vidare, men tränade inte på torsdagen.

– Han rehabiliterade idag (läs igår) men kunde som bekant komma tillbaka i matchen mot Schweiz efter smällen han fick. Det är en lång turnering och det gäller att vara smart med hur man belastar spelarna och idag fick han köra fys, säger förbundskapten Montén till Hockeysverige.

Juniorkronorna möter Österrike på fredagskvällen och matchen börjar 20.00.

Artikeltaggar

Åke StakkestadBIK Karlskoga A-lagIshockeyJuniorkronorna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.