Hoppa till huvudinnehållet

JVM-lagets förfrågan – vill hedra Salming på hjälmarna: ”Tyst respekt”

Publicerad:
Oskar Magnusson och Daniel Torgerssons klubbor i JVM-premiären, prydda med 21-klistermärken för att hedra Börje Salming som drabbats av ALS.
Oskar Magnusson och Daniel Torgerssons klubbor i JVM-premiären, prydda med 21-klistermärken för att hedra Börje Salming som drabbats av ALS. Foto: JOEL MARKLUND

Juniorkronorna vann premiären mot Schweiz på onsdagskvällen. Under matchen spelade de svenska spelarna med nummer 21 på sina klubbor för att skicka en tanke till Börje Salming.

Nu har Sveriges ledarstab vänt sig till IIHF med en förfrågan att få bära numret på hjälmarna under mästerskapet. Det skriver Hockeynews.

Materialförvaltaren Andy Fagerström var en av personerna bakom hyllningen i premiären.

– Det här var något vi ville göra för att hedra honom, säger Juniorkronornas lagkapten Emil Andrae till Hockeynews.

Under onsdagen gick Börje Salming ut med att han drabbats av ALS och responsen blev enorm. Hela hockeyvärlden skickar sina hälsningar med omtanke till legendaren.

Juniorkronorna läste också om Salming och Andy Fagerström berättar för Hockeynews att en kontakt inom universitetshockeyn i Kanada hjälpte till att ordna fram klistermärken till klubborna.

– Det här var mer en tyst respekt från vår sida som vi kände att vi ville göra, säger Fagerström.

Nu vill Juniorkronorna bära 21 på sina hjälmar under resten av mästerskapet. Om förbundet säger nej kommer man att fortsätta spela med klistermärken på klubborna.

Artikeltaggar

Åke StakkestadALSBörje SalmingIshockeyJuniorkronorna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.