Hoppa till huvudinnehållet

BIK Karlskogas nya lagkapten utsedd: "Otroligt ärofyllt”

Publicerad:
Henrik Larsson, Alexander Leandersson, Gustaf Franzén och Johan Larsson.
Henrik Larsson, Alexander Leandersson, Gustaf Franzén och Johan Larsson. Foto: BIK Karlskoga

Gustaf Franzén är ny lagkapten i BIK Karlskoga inför den nya säsongen och Johan Larsson, Alexander Leandersson och Henrik Larsson hjälper till som assisterande.

De nya lagkaptenerna presenterades under torsdagen och Franzén tar över kaptensbindeln efter Mikael "Daggen" Eriksson som la av med hockeyn under förra säsongen.

"Jättekul och otroligt ärofyllt", säger Franzén till klubbens hemsida.

Franzén kom till BIK Karlskoga första gången 2018 och kom tillbaka 2020 efter en dryg säsong i Oskarshamn.

”Ledare”

"Han har varit i BIK ett tag nu och visar med sin personlighet att han är en ledare både i omklädningsrummet och ute på isen", säger tränaren Karl Helmersson till hemsidan.

Johan Larsson, Alexander Leandersson och Henrik "Kingen" Larsson har sedan tidigare en stark koppling till både Karlskoga och BIK.

De förstnämnda var assisterande kaptener även under förra säsongen.

Karl Helmersson säger:

"Johan och ”Leo” var kaptener redan i fjol och de fungerade bra i den rollen så det fanns ingen anledning att byta ut dem. Sedan tillkommer ”Henke”, en karlskoging som också han har en bra personlighet. Han förstår när det ska vara lite lättsamt och när det är allvar och kan ställa krav på sin omgivning. De här fyra ihop tror vi blir en bra mix och kommer att leda laget på ett bra sätt i vinter."

Artikeltaggar

Alexander LeanderssonBIK KarlskogaGustaf FranzénHenrik LarssonIshockeyJohan LarssonKarlskogaNobelhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.