Varför duger inte kontanter som betalmedel?

Insändare
PUBLICERAD:
”Vart tar världen vägen när inte kontanter duger som betalmedel”, undrar insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
I lördags var jag till Lindex i Karlskoga för att handla lite kläder. Det stod en dam i 85-årsåldern framför mig i kassan och hon ville köpa en blus. Hon hade endast kontanter och kassörskan förklarade att de inte tar emot kontanter.

Jag själv hade också bara kontanter så jag kunde inte hjälpa damen. Jag la ifrån mig kläderna och gick till HM i stället för där tar de emot kontanter.

Om företag i Karlskoga väljer att inte ta emot kontanter så ska de heller inte klaga på att vi inte handlar i Karlskoga. För i Örebro där jag jobbar duger kontanter. Ska jag köpa kläder i Karlskoga så blir det HM framöver.

Vart tar världen vägen när inte kontanter duger som betalmedel? Jag håller med Stefan Ingves om att kontanter behövs för att inte kommersiella aktörer ska kontrollera allmänhetens betalningsmedel!

Irriterad kund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.