Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Stadsutveckling påverkar kostnader

Publicerad:
Avslutningsvis skulle jag vilja passa på att göra ett förtydligande, det är inte bara intressant för kommunen att beakta ekonomiska aspekter av en stadsutveckling, utan detta är något som är viktigt för hela samhället, skriver Alan Schürer. Foto: Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Avslutningsvis skulle jag vilja passa på att göra ett förtydligande, det är inte bara intressant för kommunen att beakta ekonomiska aspekter av en stadsutveckling, utan detta är något som är viktigt för hela samhället, skriver Alan Schürer.

Svar till Jörgen Lenz (NWT 2/8).

Tack för en bra debatt och intressanta synpunkter Jörgen. Även om vi kanske inte är eniga i alla detaljer, så tycker jag det verkar som att vi är överens om mycket; Att stads- och samhällsbyggnation är viktigt, att det påverkar både samhället och medborgarnas livsmiljö, att det finns gränser för hur mycket en stad kan och ska förtätas för att kunna bidra till en positiv livsmiljö samt att stadsutvecklingen behöver ske långsiktigt och hållbart. Avslutningsvis skulle jag vilja passa på att göra ett förtydligande, det är inte bara intressant för kommunen att beakta ekonomiska aspekter av en stadsutveckling, utan detta är något som är viktigt för hela samhället. Stadsutvecklingen påverkar produktionskostnader, skatter och hyror samt vad kommunen i förlängningen kan erbjuda för offentlig service (både tjänster och infrastruktur) till medborgare. Indirekt påverkar det därför allas ekonomi. Tack för en bra debatt Jörgen och hoppas inte jag missförstått dig för mycket. Som sagt, är glad att vi kan ha en bra debatt i Karlstad kring dessa viktiga frågor.

Alan Schürer

Stadsbyggnadsdirektör

Karlstad kommun, Stadsbyggnadsförvaltningen

Artikeltaggar

Alan SchürerDebattJörgen LenzKarlstadNWTStadsbyggnadsförvaltningen