Hoppa till huvudinnehållet

Partiet om Nilssons svarta arbetskraft: Tar avstånd – men fortsatt förtroende

Publicerad:
Marianne Utterdahl (SIV), ordförande.
Marianne Utterdahl (SIV), ordförande. Foto: Helena Karlsson

Förre kommunalrådet i Eda, Hans Nilsson (Sjukvårdspartiet i Eda) har under mandatperioden anlitat svart arbetskraft, vilket SVT Nyheter Värmland var först med att rapportera. Marianne Utterdahl, ordförande för Sjukvårdspartiet Värmland, fördömer Nilssons agerande, men uppger att partiet har fortsatt förtroende för honom som politiker.

– Vi som parti tar helt avstånd från hans agerande. Men efter en rejäl intern diskussion och noggranna överläggningar har vi också unisont kommit fram till att vi har fortsatt förtroende för Hans. Han inser att hans beteende är oacceptabelt och skadar både hans och vårt förtroendekapital. Han ber om ursäkt utan förbehåll och ska rätta till felen och fatta klokare beslut i framtiden.

SVT Nyheter Värmland: Hans Nilsson anlitade svart arbetskraft

Marianne tillägger:

– Alla är värda en andra chans. Hans är en högst uppskattad och konstruktiv kraft i partiet.

Enligt SVT Nyheter Värmland rörde sig svartjobbet om minst 50 000 kronor som har betalats ut för målning och renovering av Hans Nilssons privata fastighet.

Ni har fortsatt förtroende, men hur tror du väljarnas förtroende påverkas?

– Det får väljarna avgöra. Vi måste gå på det vi känner är rätt. Vi i Sjukvårdspartiet fokuserar nu på att fortsätta arbetet mot ett friskare Värmland med full kraft.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln användes ett felaktigt begrepp i rubriken, det rätta är att Hans Nilsson har anlitat svart arbetskraft.

Hans Nilsson om svartjobbet: ”Jag vet att jag gjort fel”

Artikeltaggar

PolitikVal 2022

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.