Hoppa till huvudinnehållet

Mer än 100 miljoner till integrationsprojekt

Publicerad:
Länsstyrelsen i Värmland får mer än 100 miljoner till ett nytt integrationsprojekt. Foto: Janerik Henriksson/TT

Länsstyrelsen Värmland har beviljats mer än 100 miljoner kronor för ett nytt integrationsprojekt. Målet med projektet är att underlätta utrikesföddas väg in på arbetsmarknaden.

Det är Migrationsverket som har beviljat Länsstyrelsen Värmland 111 354 874 kronor i projektmedel från asyl-, migrations- och integrationsfonden för projektet Yrkesväg. Projektet bygger vidare på det tidigare projektet Yrkesväg Värmland.

Det projektet var en utbildningsmodell som gjorde vägen till arbete kortare för 366 utrikesfödda kvinnor och män. Målet är att vidareutveckla det projektet till att innehålla fler utvecklingsområden. Det nya projektet ska bidra till att motverka bristande integration och hög arbetslöshet bland utrikesfödda, som till stor del beror på att de saknar rätt utbildning. Det nya projektet görs i samverkan med kommunerna i Värmland samt region Värmland. Dessutom medverkar kommuner och länsstyrelser i Dalarna, Örebro och Västra Götaland.

Artikeltaggar

IntegrationLänsstyrelsenMigrationsverketSamhälleVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.