Hoppa till huvudinnehållet

Nya Gralstänk hos Fröding – 14 konstnärer flyttar in på Alster

Publicerad:
Christina Bryntesson, Annica Berglund och Jennie Dahlén är tre av konstnärerna som ställer ut på Alsters herrgård med start på lördag, den 13 augusti. Foto: Privat

Inte mindre än 14 konstnärer deltar i utställningen Gralstänk, som öppnar på Alsters herrgård på lördag, den 13 augusti.

Alla konstnärerna är verksamma vid Konstnärernas kollektivverkstad, KKV, på Zakrisdal i Karlstad, där de skapar i en lång rad olika konstnärliga tekniker.

– Konstnärernas kollektivverkstad är en resurs i Värmlands kulturliv! En gemensam verkstad är en möjlighet att dela kunskap och erfarenhet. Där finns verktyg, maskiner och två verkstäder, en för grafik och en för skulptur. Verksamheten är en ekonomisk förening och öppen för yrkesverksamma konstnärer, berättar Janove Ekstedt från Konstfrämjandet i ett mejl.

Lånar av Fröding

Utställningen i Östra flygeln på Alsters herrgård visar blästrat glas, screentryck på trä, collografi, torrnålsetsning, screentryck på papper, cyanotopi, textil, litografi, fotopolymer, högtryck, keramisk skulptur, glasskulptur, svetsad skulptur samt träskulptur.

Konstnärerna som medverkar är Elsie Asplund, Anders Augustsson, Annica Berglund, Erika Broman, Christina Bryntesson, Jennie Dahlén, Henric Erntson, Rolf Gustavsson, Åke Hasselrot, Margaretha Jansson, Mattias Karlsson, Ulrika Skog, Margareta Säfström och Karin Welin.

Utställningens namn, Gralstänk, har lånats från en känd diktsamling, från 1898, av Gustaf Fröding.

Utställningen är producerad i samarbete med Konstfrämjandet Värmland och Alma löv museum. Den visas till den 30 september.

Artikeltaggar

AlsterAlsters HerrgårdGustaf FrödingJanove EkstedtKarlstadKKVKonstKonstfrämjandetKonstverkUtställningarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.