Hoppa till huvudinnehållet

Missad straff när Karlstad föll: ”Känns för jävligt såklart”

Publicerad:
Karlstad med Oskar Alvers föll hemma mot Forward med 0–1. Arkivbild.
Karlstad med Oskar Alvers föll hemma mot Forward med 0–1. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

Karlstad Fotboll föll med 0–1 mot BK Forward inför 775 åskådare på Tingvalla i en match där Oskar Alvers missade en straff i 71:a minuten.

– Det känns för jävligt såklart, säger Alvers.

A-lagsdebut för 17-åringen när förstemålvakten blev skadad: ”Nervigt i början”

Karlstad Fotboll med nye huvudtränaren Ulf Buskqvist hade två raka segrar i ettan norra inför tisdagskvällens hemmamöte med BK Forward som hade 13 poäng på 16 matcher medan KF stod på 26 pinnar.

Karlstad vann vårens möte mellan lagen med 1–0 på bortaplan, men nu fick Forward revansch genom samma siffror på Tingvalla IP där publiksiffran skrevs till 775 vilket är säsongens starkaste siffra för Karlstad Fotboll.

Forwards ledningsmål kom i den 27:e minuten och det var Eliyo Türkan som slog till med ett högklassigt avslut när han skruvade in bollen i nät vid det bortre krysset bakom KF-keepern Mathias Karlsson. I den andra halvleken tog Karlstad över mer och mer och det saknades inte chanser för en kvittering.

Straffmiss

I den 70:e minuten ordnade Christian Marigliano en straffspark för hemmalaget och Oskar Alvers klev fram för att slå den i mål, precis som han gjort vid fyra tillfällen tidigare den här säsongen. Men Alvers skott räddades av målvakten Oliver Eriksson Dorji och trots fler heta KF-chanser höll Forward undan och tog tre poäng.

– Det känns för jävligt såklart, säger Karlstads Oskar Alvers om straffmissen och fortsätter:

– Om jag hade satt den straffen till 1–1 så hade Forward varit riktigt knäsvaga sista minuterna och då hade vi säkert gjort ett ledningsmål också. Så det är klart att det är tungt i dag, verkligen.

”Borde skapat ännu fler heta lägen”

KF-coachen Ulf Buskqvist ger sin syn på lagets prestation mot BK Forward.

– I andra halvlek bevakade Forward ledningen och vi körde på, men vi borde ha skapat ännu fler heta lägen. Vi förtjänade utdelning men vi måste vara ännu bättre, och speciellt inte bjuda på något som vi gjorde i första halvlek. Jag vet inte varför vi var så jäkla passiva och dom gjorde ett fint mål, säger Buskqvist och fortsätter:

– Det hände inte mycket i första halvlek, men i den andra var vi mer framåtlutade och visade att vi är ett bättre lag än dom tycker jag, och det är klart att Forward bevakade sin ledning som sagt. Men vi borde ha kunnat hitta fler fina ytor.

– Men vi gjorde ett försök i andra halvlek där vi fixade en straff och hade några fler lägen. Men det räckte inte i dag, vi hade oturen emot oss. Vi har haft mer flyt i andra matcher och nu studsade det lite emot istället, men minst en poäng borde vi haft utifrån hur andra halvlek såg ut.

Karlsson skadad

Karlstadsmålvakten Mathias Karlsson skadade sig i första halvlek och byttes ut i paus mot 17-årige Bob Hedman som gjorde A-lagsdebut och höll nollan.

– Det var jävligt synd med det som hände med Mathias. Skönt att Bob vågade kliva in och gjorde det så bra. Han hade inte så mycket att göra, men han gjorde något ingripande och han vågade stå rätt i sin position. Det var ett imponerande inhopp av Bob och han är väldigt kylig och lugn, berömmer Buskqvist och ger en statusuppdatering kring Karlsson:

– Det går inte att säga i nuläget utan vi får undersöka honom och se hur foten ser ut.

Artikeltaggar

Bob HedmanEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollMathias KarlssonOskar AlversUlf Buskqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.