Berusad man skallade polis – döms till fängelse

Publicerad:
En 28-årig man döms till fängelse för tio olika åtalspunkter. Foto: Henrik Montgomery/TT

En 28-årig återfallsförbrytare döms till ett nytt fängelsestraff. Totalt döms han för tio olika åtalspunkter.

Mannen stod åtalad för totalt tolv olika punkter, nu döms han för tio av dem. Han döms för ett fall av ringa misshandel, ett fall av grovt olaga hot, en stöld, ett egenmäktigt förfarande, ett fall av våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och två fall av brott mot knivlagen.

Han döms bland annat för att ha skallat en polis när ha skulle omhändertas för berusning. Detta inträffade den 13 juli 2021 på busstationen i Karlstad.

Han döms också för att ha hotat att knivhugga en annan man när denne man konfronterade 28-åringen med att ha stulit varor i en livsmedelsbutik. Detta inträffade den 14 juli 2022 på en busshållplats i Grums kommun.

28-åringen förekommer under 18 avsnitt i belastningsregistret. För den brottslighet han nu döms för blir påföljden fängelse i ett år och åtta månader.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEgenmäktigt förfarandeGrovt olaga hotGrums kommunKarlstadMisshandelStöldervåld mot tjänsteman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare