Gick inte att betala parkeringen - fick böter på 400 kronor

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten efterlyser tydlig information i automaten om vad man skall göra när det inte går att betala.
Foto: Janerik Henriksson/TT
På fredagen, då parkeringsautomaterna vid Sportcentret/Friskis inte fungerar, passar kommunen på att skicka ut kontrollanter, som ger ut böter om 400 kronor.

Förmodligen ett bättre sätt för kommunen att tjäna pengar än på de fyra kronor timmen, som parkeringen kostar.

Det minsta man kan begära att det finns tydlig information i automaten om vad man skall göra när det inte går att betala.

Trött på kommunens parkeringspolicy

***

SVAR DIREKT: Du som parkerar har skyldighet att betala

I en insändare skriver ”Trött på kommunens parkeringspolicy” om hur hen fick en kontrollavgift när det inte gick att betala för parkeringen i automaten. Det stämmer att under en tid på fredagen gick det inte att betala parkeringsavgift i någon parkeringsautomat i Karlstads kommun. Det var ett nationellt problem där telekommunikationen mellan automaterna och bank hade ett avbrott. Vid försök till betalning i automat stod det på skärmen i automaten att köpet inte kunde genomföras.

Du som parkerar har skyldighet att betala parkeringsavgiften. Det finns flera olika sätt att betala för parkeringen på; bankkort, två olika appar, sms och talsvar. Om ett betalningssätt inte fungerar behöver du välja ett annat. Och om inget betalningssätt fungerar behöver du välja en annan parkeringsplats. Om det inte fungerar att betala i en parkeringsautomat finns det ett nummer på automaten dit du kan sms:a en felanmälan.

Ett tips är att läsa mer på vår webbplats karlstadsparkering.se om olika sätt att betala för parkeringen. Du hittar också informationen på skyltarna som är monterade på sidan av parkeringsautomaten. Om du har en smart mobiltelefon kan du ladda ned apparna. Att betala parkering via sms fungerar för alla typer av mobiltelefoner.

Vår entreprenör som sköter parkeringsövervakningen kontrollerar våra parkeringsytor varje dag, så även i fredags. Vi förstår att det är tråkigt att få en kontrollavgift, men du som parkerar har skyldighet att betala för den parkeringsplats du använder.

Susanne Edsgård

VD på Karlstads Parkerings AB

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.