Hoppa till huvudinnehållet

Bröderna Colling debuterar – i ny turnering: ”Norska mästarna kommer”

Publicerad:
4 x Colling. Tom, Adam och Jesper gör nu tävlingsdebut i Nilsby IK i en årsfärsk försäsongsturnering. Yngste brodern William spelade i Nilsby redan den gångna säsongen.
4 x Colling. Tom, Adam och Jesper gör nu tävlingsdebut i Nilsby IK i en årsfärsk försäsongsturnering. Yngste brodern William spelade i Nilsby redan den gångna säsongen. Foto: Mikael Lindblom

Kallsta Open har i många år varit ett populärt inslag i innebandysportens försäsong.

Till den här säsongen lade dock arrangerande Skattkärrs IK ner cupen.

Nu står det klart att den ersätts.

– Jag tyckte att det behövdes någonting och hörde mig för - och nu kör vi, säger Tingvallahallarnas chef Anders Lidström.

Den nya turneringen ska spelas mellan den 26 till 28 augusti och blir i huvudsak en uppgörelse mellan herrlag på division 1- och division 2-nivå.

– Att vi inte har en damupplaga handlar om att Hultsbergs IBK - en av föreningarna i Hallalliansen - kör en egen damcup på försäsongen. Och vi vill inte konkurrera med den, säger Anders Lidström.

Lidström har lyckats locka tre topplag från vårt västra grannland, med norska mästarna Tunet som huvudnummer.

– Även Greaker, som föll i mästerskapsfinalen, och NOR 92 kommer.

Av de åtta deltagande lagen lagen kommer fyra från Värmland - Karlstad IBF Ungdom (division 1) och Nilsby (division 1) samt Skattkärr och GS 86, båda topplag i division 2.

Utöver dessa deltar även IBK Kungälv, som kvalade till allsvenskan i våras.

Notabelt är också att Nilsby IK:s spektakulära förvärv - bröderna Tom, Adam och Jesper Colling - gör skarp debut för sin nya klubb i den årsfärska turneringen.

Alla deltagande lag är garanterade fyra matcher över full tid. Ettan och tvåan i respektive fyralagsgrupp går till semifinal.

– Det kommer inte bara att spelas om äran då vi även fått loss en prissumma på 10 000 kronor säger Anders Lidström.

Artikeltaggar

Adam CollingAnders LidströmInnebandyJesper CollingTom CollingWilliam Colling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.