Hoppa till huvudinnehållet

Polisen sökte efter narkotika i bostad – fann flera stöldgods

Publicerad:
Polisen var på jakt efter narkotika. Fann mycket annat. (Arkivbild).
Polisen var på jakt efter narkotika. Fann mycket annat. (Arkivbild). Foto: Johan Nilsson/TT

Vid en husrannsakan i en lägenhet i Arvika påträffades en mängd stöldgods. En man i 50-årsåldern misstänks nu för häleri.

Tidigt på lördagsmorgonen bestämde sig polisen för att göra ett tillslag i en lägenhet i centrala Arvika. Detta då det beslutats om en husrannsakan efter att misstankar om narkotikabrott uppkommit.

– I samband med husrannsakan anträffar patrullen misstänkt stöldgods. Det är en hel del olika verktyg; lövblås, ogräsbrännare, cirkelsåg och vinkelslip. En elcykel hittas också, säger Annelie Torgals på polisens krimjour i Karlstad.

Polispatrullen tog kläder i beslag från platsen.

– Vi kan inte styrka att det är lägenhetsinnehavaren som har begått de här stölderna, men stöldgodset har han och därför misstänks han för häleri.

Mannen i 50-årsåldern påträffades i samband med husrannsakan.

– Han fanns på plats och polisen har genomfört ett förhör med honom, säger Annelie Torgals.

Hur utreder polisen detta?

– Rent generellt när vi anträffar stöldgods så gäller det för oss att godssöka för att se om man kan styrka något där. Det kanske förekommer på någon målsägares övervakningsfilm eller stämmer överens med vittnesuppgifter vi har.

Har polisen någon misstanke om vem eller vilka som kan kan tänkas ligga bakom stölderna?

– Nej, inte vad jag vet just nu, säger Annelie Torgals.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusHäleriPolisenStöldgodsVerktyg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.