Hoppa till huvudinnehållet

A-traktor rammade vägskyltar och staket – körde in i villaträdgård

Publicerad:
En A-traktor kom över på fel sida av vägen, sladdade in i skyltar och staket. Föraren är nu misstänkt för rattfylleri.
En A-traktor kom över på fel sida av vägen, sladdade in i skyltar och staket. Föraren är nu misstänkt för rattfylleri. Foto: Thomas Lydén

05.40, tidigt på söndagsmorgonen, larmades SOS Alarm om en singelolycka. En A-traktor hade kört in i en villaträdgård i Karlstad.

Räddningstjänst och ambulans var bara några minuter senare framme vid platsen på Råtorpsvägen.

– De berättar att tre personer ska ha varit inblandade i olyckan där en A-traktor gick av vägen och in i en villaträdgård. Det blev skräpigt på platsen då bilen tog med sig några vägskyltar när den körde in i trädgården. Räddningstjänsten har fått sanera på platsen, säger Jessica Hagberg, teamledare på SOS Alarm.

Misstänkt rattfylleri

En polispatrull var snabbt framme på platsen.

– I fordonet satt tre ungdomar, två killar och en tjej. Föraren är misstänkt för rattfylleri. Han har blåst positivt i vårat sållningsinstrument och är nu inne för blodprovstagning, säger Ola Olsson, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen.

Polisen har beslagtagit fordonet.

– Vi vet inte exakt vad det är som har hänt här, men A-traktorn kommer att undersökas för att se om den är i det skick som den ska vara.

Ambulanspersonalen har undersökt de tre personerna på plats.

– Ingen behövde föras till sjukhus, säger Jessica Hagberg.

Vid 06-tiden var räddningstjänsten klara på platsen och kunde återgå till stationen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadRäddningstjänstenSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.