RIK Karlskoga föll efter galen första halvlek: ”Inte bra nog”

Publicerad:
Nya amerikanskan Alyssa Frazier, här med bollen, debuterade i förlusten mot Lidköping. Foto: Ola Gustafsson

RIK Karlskoga inkasserade ännu en förlust under lördagen. Lidköping blev numret för stort och såg ut att ha avgjort matchen redan efter 19 minuter. Men Karlskogalaget gav sig inte och var nära en upphämtning.

– Vi släpper in mål som vi inte ska släppa in, säger tränare Henrik Blennmark.

Bottenlaget RIK Karlskoga tog emot Lidköping på Kilsta IP i den 15:e omgången av elitettan. Domaren Nedim Prguda hade knappt hunnit sätta pipan i munnen innan uppförsbacken började för hemmalaget.

I den första minuten satte Ida Pettersson 0–1 och två minuter senare utökade Dorothea Greulich till 0–2. En mardrömsöppning för RIK – som svarade snabbt.

Minuten efter Lidköpings andra mål reducerade Ellen Hultgren och det var match igen. Fem minuter senare ökade bortalaget på sin ledning till 3–1 genom Ida Pettersson igen och hann även göra ett fjärde mål, signerat Ronja Karlsson Törnborg, inom de första 19 minuterna.

– Vi har inte råd att ge bort fördelar som vi gjorde i början. Det är inte bra nog, vi släpper in mål vi inte ska släppa in för att vi blir passiva. Det är irriterande att vi gör så, säger Henrik Blennmark.

Två snabba mål

Där såg matchen ut att vara avgjord, men RIK Karlskoga kom tillbaka. I minut 40 reducerade Karin Weinacht till 2–4 och två minuter senare kom 3–4 genom Ida Lilja.

– Med facit i hand så, hade vi inte släppt in de två första kanske vi hade fått en annan balans. Nu fick vi jaga från första sekunden, säger Henrik Blennmark.

Två psykologiskt jobbiga mål för Lidköping, som dock skulle få halvlekens sista ord. I minut 44 satte Ida Pettersson sitt tredje mål för dagen och resultatet 3–5 stod sig till pausvilan.

Den andra halvleken var betydligt mer målfattig. Bara ett mål tillkom, i minut 80 när Tilde Ahlén fastställde slutresultatet till 3–6.

– Gör man tre mål på den här nivån ska man inte förlora tycker jag. Det ska inte behöva bli sådana här siffror, men vi är inte med. Första 20 är kaos från vår sida.

Förlusten var RIK:s 13:e för säsongen.

– Det är tufft och tufft för tjejerna. De förtjänar mer. De har slitit hårt i veckan och tränat anfallsfotboll. Det är surt när vi stundtals gör det bra åt ena hållet men inte åt andra, säger Henrik Blennmark.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollRIK Karlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare