Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla medaljer till Karlskoga på SM

Publicerad:
Gustav Tegnelund tog silver på SM.
Gustav Tegnelund tog silver på SM. Foto: Dennis Pavlovic

Både Gustav Tegnelund och Marika Vaihinger från Karlskoga Friidrott blev medaljörer på SM i friidrott. Tegnelund knep silvret i R-72 200 meter och Vaihinger bronset i R-71 200 meter.

Gustav Tegnelund tog sig i mål på tiden 47,59. Med det hade han drygt tre sekunder ned till bronsmedaljören Pontus Stålfors från RBU Västerås, men mot segraren Wiktor Hanssen gick det inte att göra något.

Han fick tiden 41,58 och var alltså drygt sex sekunder snabbare än Tegnelund.

Till R-71 200 meter var fem atleter anmälda, men både Pauline Olsson och Olof Da Silva Olsson drog sig ur.

Marika Vaihinger lyckades dock inte matcha sina två kvarvarande konkurrenter och tog sig i mål på tiden 70,86, drygt tre sekunder från silvret och drygt tolv sekunder från guldet. Men med sig hem till Karlskoga får hon ändå en bronsmedalj.

Artikeltaggar

FriidrottGustav TegnelundKarlskoga friidrottMarika VaihingerNorrköping

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.