Hoppa till huvudinnehållet

Efter stängningen – båtägare tvingas tanka på Skoghall: ”Är ett jätteproblem”

Publicerad:
Sjömacken vid Kanikenäset hålls tills vidare stängd. Bilden är en arkivbild.
Sjömacken vid Kanikenäset hålls tills vidare stängd. Bilden är en arkivbild. Foto: Anders Hanson

Sjömacken på Kanikenäset kommer tills vidare hållas stängd. Detta på grund av en felleverans av bränsle som har lett till skador – både på mackens tank och på båtmotorer. Kommunen hoppas macken kan vara i bruk igen nästa vecka.

Flera båtägare hörde av sig om att de drabbats av problem efter att ha tankat vid sjömacken i yttre delen av Kanikenäsudden.

– Båtar hade stannat när de kommit ut på sjön. Motorn hade lagt av eftersom bränslet gav skador, säger Marianne Fröding, samordnare för båt och bad i Karlstads kommun.

Fram till mackens tank är lagad får båtägarna söka sig till Skoghall där den närmaste sjömacken ligger.

– Vi vet ju att det är ett jätteproblem och jag vet att arrendatorn håller på för fullt med att jobba på en lösning så att vi kan lösa det här till veckan så att den blir i funktion igen, säger Marianne Fröding.

Om macken återtas i bruk nästa vecka är dock långtifrån säkert då flera faktorer spelar in. När en bensinmack går sönder behövs väldigt mycket specialutrustning och de kan vara svåra att få tag på och leveranstiderna kan vara långa, speciellt nu i semestertider.

– Planen är ju att det ska vara klart nästa vecka, sen som med allt annat som har med saker som man inte riktigt styr över så vet man inte. Men vi gör allting för att få en lösning så fort som möjligt.

Marianne Fröding, samordnare för båt och bad i Karlstads kommun.
Marianne Fröding, samordnare för båt och bad i Karlstads kommun. Foto: My Matson

Enligt Marianne Fröding ska det i nuläget röra sig om en handfull båtägare vars motorer har gått sönder. Alla behöver inte nödvändigtvis köpa en helt ny motor utan de går troligtvis att reparera, men det är olika från fall till fall.

Anledningen till motorhaverierna är att det blivit fel i leveransen av bränsle då beställningen innehöll 95-oktanigt bränsle istället för 98-oktanigt. Felet ska bero på den mänskliga faktorn.

– Som jag tror och har fattat på arrendatorn när han har berättat så har han ringt till sin leverantör och då har den som tagit emot anmälan tryckt på fel i beställningen, ungefär så.

Båtägarna behöver dock inte oroa sig för att de själva ska behöva stå för reparationskostnaderna utan de blir kompenserade då arrendatorns försäkring täcker kostnaderna.

– Kommunen äger anläggningen men arrenderar ut den till en arrendator så det är hans ansvar att ha anläggningen i skick och se till att den funkar, så det är hans försäkring som försäkringsbolagen får ställa sina krav emot, säger Marianne Fröding.

Artikeltaggar

DrivmedelKanikenäsetMarianne FrödingSamhälleSjömack

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.