Hoppa till huvudinnehållet

Stark inledning för Pia Gund i finalen av Crossfit Games: ”Grym start”

Publicerad:
Crossfitmejeriets Pia Gund har fått en stark start i finalen av Crossfit Games. Foto: Helena Karlsson

Pia Gund fick en stark inledning i finalen av CrossFit Games som inleddes på torsdagen i Madison, Wisconsin.

Hon vann första eventet och var trea i det andra.

– Det var en grym start, kommenterade coachen Erik Nordlöf, trots att hon fick kramp i andra eventet löpning över 2600 meter höll hon ihop det bra.

Tuffaste konkurrenten, Marcia Jaeger från USA, ligger 20 poäng efter Pia som toppar finalfältet.

Pia tog starten från början i cyklingen, där finalisterna hade fem minuter på sig att nå så långt som möjligt. Hon fortsatte med att göra en pull-up med maxbelastning och avslutade med en front squat, där hon också hade imponerande maxbelastning.

Event två blev en större utmaning med fyra repklättringar, 30 downbells med 15 kg-hantlar samt löpningen. Detta skulle göras i tre varv, men tidsgränsen var 30 minuter. Pia Gund nådde halvvägs och det var bara två av konkurrenterna som nådde längre.

Artikeltaggar

CrossfitCrossfit GamesCrossfitmejerietMadisonPia GundUSA

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.