Snattande kvinna konfronterades – gick till angrepp: ”Misstänkt för fyra brott”

Publicerad:
Det var på Coop i Filipstad som stölden skedde i tisdags. (Arkivbild). Foto: Vega Holmström

En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för fyra brott i samband med en stöld på Coop Extra i Filipstad under eftermiddagen i tisdags.

En kvinna i 20-årsåldern gick in på Coop Extra i Filipstad där hon plockade på sig två nagelfilar och en pincett. Hon passerade sedan kassorna utan att betala.

Personalen i butiken såg stölden och tillkallade polis samtidigt som en av deras anställda, en man i 50-årsåldern, konfronterade kvinnan. Kvinnan blev då utåtagerande.

– Hon skriker till mannen att hon ska döda honom. Hon sparkar också mannen på benet, vilket orsakar smärta, men inget allvarligare, säger Bjarne Andersson, stationsbefäl hos polisen i Karlstad.

Polisen anlände senare till butiken.

– När man visiterar henne för att se att om hon har några farliga föremål på sig, hittar man en mindre mängd narkotikaklassade tabletter på kvinnan. Så sammanlagt är hon misstänkt för fyra brott. Ringa stöld, olaga hot, ringa misshandel och narkotikabrott, säger Bjarne Andersson.

Kvinnan är sedan tidigare känd hos polisen.

Artikeltaggar

Bjarne AnderssonBrott & blåljusCoop ExtraFilipstadNarkotikabrottOlaga hotRinga misshandelRinga stöld

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare