Hoppa till huvudinnehållet

Undulat i arresten – polisen söker hjälp med identifiering

Publicerad:
Polisen söker efter undulatens ägare. Foto: Polisen

En undulat har fångats in och finns nu i arresten hos polisen i Karlstad. Nu söker polisen efter en ägare till fågeln.

Strax efter lunch på onsdagseftermiddagen gick polisen ut med en efterlysning och skrev på sin facebooksida:

”Polisen behöver hjälp att identifiera en arrestant vars identitet i nuläget är okänd. Den infångade befinner sig i förvar hos polisen i Karlstad. Signalement; påtagligt gul och kraftig näsa/näbb, lätt fjädrande gång och ljus, aningen pipig röst.”

Undulaten ska enligt polisen ha hittats i Karlstad under måndagen.

– Det var någon som lämnade in den här, men jag vet faktiskt inte exakt var den hittades, säger Bjarne Andersson, stationsbefäl hos polisen i Karlstad.

Om man har upplysningar om identitet och var den normalt hör hemma vill polisen att man hör av sig på telefonnummer 010-5671041.

– Ännu har ingen hört av sig till oss, men det är nog bara en tidsfråga. Någon borde ju reagera på att ens fågel är borta. Man kanske tror att den är borta för evigt.

I väntan på att ägaren dyker upp verkar fågeln trots allt trivas hos polisen.

– Han har fått en stor bur här som vi har fått låna. Han får mat och vatten och när man pratar med den så piper den. Den verkar nöjd och ser ut att trivas, säger Bjarne Andersson.

Ringde tidigt

08.15 på torsdagsmorgonen var undulaten alltjämt kvar i polishuset. Enligt polisen kan dock fallet eventuellt snart vara löst.

– Det ringde in en man tidigt på torsdagsmorgon som kan vara ägaren. Han kommer att komma in senare under eftermiddagen och titta om det är hans undulat, säger Bjarne Andersson.

I arresten förvarar polisen nu en undulat.
I arresten förvarar polisen nu en undulat. Foto: Emma Lindell

Artikeltaggar

Brott & blåljusDjur och naturFåglarKarlstadPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.