Hoppa till huvudinnehållet

Sverige och Crusadersspelarna nollade för andra matchen i rad

Publicerad:
Sverige, med många Crusadersspelare, blev nollat mot Tyskland. Foto: HP Skoglund

Sverige inledde VM i Finland med att bli krossat av hemmanationen, med 49–0. Under onsdagen väntade placeringsmatch mot Tyskland, där siffrorna var mindre men Sverige åter blev nollat. 0–6 blev slutresultatet.

Det svenska laget, med 15 spelare från Carlstad Crusaders, hade efter den tunga premiärförlusten mot Finland chansen att ta sig till match om femteplatsen. Segraren mellan Sverige och Tyskland skulle få möta segraren mellan Australien och Mexico.

Förloraren skulle ställas mot motsvarigheten i den andra matchen, för att slåss om sjundeplatsen.

Länge var det poänglöst, men den tredje kvarten lyckades tyskorna få till en touchdown. Fler poäng blev det inte i matchen och Sverige föll med 0–6.

I matchen om sjundeplatsen som spelas på söndag, väntar Australien, som föll med 6–34.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad Crusaders dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.