Ny ungdomsserie ska spelas in i Sunne - produceras till SVT

Publicerad:

I slutet av augusti blir Sunne inspelningsplats för en ny ungdomsserie. Producent och medförfattare är Johan Wiman som tidigare bland annat har producerat humorserien Leif och Billy.

– Serien kommer att visas på SVT våren 2023, och den kommer att utspela sig på en fiktiv ort i Värmland, berättar Johan Wiman för Fryksdalsbygden.

Serien kommer att ha åtta avsnitt och går nu under namnet ”Från trakten”, genren beskriver Wiman som dramakomedi.

– Jag får tyvärr inte säga så mycket än. Och jag kan inte avslöja vilka värmlänningar som kommer att vara med. Men det är vissa som redan är kända, och vissa som kommer att bli det efter serien, säger Wiman och skrattar.

Det är de två första inspelningsveckorna som är planerade att filmas i Sunne, men andra delar av Värmland kommer också att användas som inspelningsplats. Wiman har bland annat ansökt om att få filma på parkeringen vid Pizzeria Fryken - bredvid MyWay, som blivit en mötesplats för unga Sunne.

– Serien kommer att handla om ungdomar i Värmland. Det kommer delvis vara en karaktär som bor ute på en gård, även en karaktär med A-traktor finns också med i serien. Men så mycket mer än det kan jag inte säga nu.

  • Det är Johan Wiman som ligger bakom den nya ungdomsserien.
    Det är Johan Wiman som ligger bakom den nya ungdomsserien.

Artikeltaggar

Johan WimanNöje/KulturSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare