Örqvist om nygamla positionen och första målet: ”Jättestort”

Publicerad:
Rasmus Örqvist gjorde både mål och assist i segermatchen mot Kalmar. Foto: EMMA WALLSKOG

Rasmus Örqvist testades i rollen som offensiv högermittfältare och resultatet visade sig direkt. Redan efter drygt fem minuter gjorde han sitt första mål i allsvenskan.

– Det är jättestort, säger Örqvist.

Degerfors gjorde 1–0 redan i den sjätte minuten, när Omar Faraj passade in till Dijan Vukojevic som sedan passade vidare till Rasmus Örqvist. Örqvist kom fri till höger och satte bollen lågt i målvaktens bortre hörn.

– Det var ett väldigt bra förarbete både av Omar och Dijan som la upp det till ett öppet mål för mig egentligen, kul att få göra mål.

– Det är jättestort. Att få bidra till laget och på sättet alla arbetade i dag så känns det fantastiskt, säger Örqvist.

Degerfors inledde matchen med fart och inte minst Örqvist var en bidragande orsak. I sin nygamla position som offensiv högermittfältare var han uppe och pressade högt.

– Vi spelade 5–3–2 i försvaret så jag kom ner som högermittfältare, men sen i anfallet var jag en av dom tre där framme, också till höger.

– Så det var lite som en högertia/forward. Tränarna tog mig åt sidan innan träningen och sa att dom ville testa mig i den här rollen för att ha min löpkapacitet både i djupled och hela den biten. Och det passade ändå bra.

Känner du att den nya rollen spelade in i hur bra det gick?

– Det är klart att det är lätt att säga nu att ”det är klart jag skulle spela där”, men jag trivs i den rollen och jag har spelat där tidigare, så det var inget nytt på det sättet.

Hur tycker du att samarbetet med Faraj och Vukojevic fungerade?

– Båda dom två går i djupled och kan stå emot och vända ifrån och jag låg lite bakom så jag tycker det fungerade bra, säger Örqvist.

Förutom 1–0-målet assisterade Örqvist även till Degerfors matchavgörande 2–1, som Dijan Vukojevic satte i den 63:e minuten.

– Jag vet sedan tiden i Norrby att han finns på bortre stolpen och det är bara att trycka in den så vet jag att han sätter den.

I den 84:e minuten blev Örqvist utbytt och resten av matchen blev en nervös väntan från bänken.

– Det blev såpass lång tilläggstid också men när jag tittade upp så kändes det ändå ganska tryggt. Alla som kom in i dag visade också att alla ville ta tre poäng och det syntes på hela banan, det kändes stabilt ändå.

Om lagets första seger sedan den 15 maj säger Örqvist sammanfattningsvis:

– Det är klart att det är en lättnad när domaren blåser av, att vi har tagit tre poäng. På hemmaplan framför allt. Det är stort och det är början på någonting nu som vi ska fortsätta rida på, för vi är långt ifrån klara och måste ta oss upp på säker mark.

Tobias Solberg efter segern mot Kalmar: ”Helnöjd med sättet vi försvarade”Här kan du följa Degerfors i vår liverapportering

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrDijan VukojevicFotbollOmar FarajRasmus ÖrqvistStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare