Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna häktad efter misstänkt mordförsök på annan kvinna

Publicerad:
Den kvinna i 30-årsåldern som misstänks för ett mordförsök på en annan kvinna i en by i Filipstads kommun häktades under lördagen.
Den kvinna i 30-årsåldern som misstänks för ett mordförsök på en annan kvinna i en by i Filipstads kommun häktades under lördagen. Foto: Mattias Karlsson

Den kvinna som greps misstänkt för mordförsök på en annan kvinna i en by i Filipstads kommun häktades under lördagen.

Det var under onsdagen som en svårt skadad kvinna hittades i byn i Filipstads kommun. En kvinna i 30-årsåldern greps och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för att ha försökt döda den andra kvinnan.

Under lördagen hölls häktningsförhandling. Den misstänkta kvinnan häktades.

– Hon blev häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Hon förnekar brott men vidgår att hon har huggit den andra kvinnan med kniv. Men hon säger att det var nödvärn, säger Magnus Feldth Håpnes, åklagare som leder förundersökningen.

De två kvinnornas version av vad som hände under onsdagen skiljer sig åt. Hur de skiljer sig åt vill inte Magnus Feldth Håpnes gå in på.

– Inte i nuläget. Vi vill höra fler personer för att få deras uppfattning om händelsen. Det jag kan säga är att de skiljer sig åt om huruvida det var nödvärn eller inte.

Nu har han två veckor på sig att väcka åtal mot den häktade kvinnan. Han tror inte att åtalet hinner bli klart under den tiden.

– Nej, det tror jag inte. Det kommer behöva göras NFC-analyser (analyser av DNA från brottsplatsen) och de kommer nog dra ut på tiden, som de vanligtvis gör.

Kvinna gripen misstänkt för mordförsök utanför FilipstadMisstänkta mordförsöket: Kvinnan förnekar brott

Artikeltaggar

Brott & blåljusFilipstads kommunHäktningarMagnus Feldth HåpnesMordförsök

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.