Hoppa till huvudinnehållet

Holmgren efter EM-finalen: ”Kunde gått bättre – men jag är jättenöjd ändå”

Publicerad:
Linnéa Holmgren och Qc Sir Dennis tog sig till EM-final där det blev en 14:e plats. Foto: Johannes Holmgren

Linnéa Holmgren slutade på 14:e plats i EM-finalen i dressyr.

– Det kunde ha gått bättre i dag, men jag är jättenöjd ändå, med hela mästerskapet, säger värmländskan.

Holmgren klar för EM-final: ”Jätteglad”

25-31 juli är det EM i dressyr och fälttävlan för juniorer och young riders i Storbritannien och i går kvalade Linnéa Holmgren in till EM-finalen i dressyr.

– Jag är jätteglad och nöjd över det, för nu får vi visa upp vår extremt fina kür som är det programmet som finalen går i, sade 20-åriga Holmgren efter den säkrade finalbiljetten.

I dag var det så dags för final för värmländskan som med hästen Qc Sir Dennis slutade på 14:e plats med 73,713 poäng.

– Jag är nöjd. Jag har haft tre bra rundor på EM. Men det kunde ha gått bättre i dag, men jag är jättenöjd ändå, med hela mästerskapet, säger Linnéa Holmgren som konstaterar att EM är något speciellt med stenhård konkurrens:

– De i toppen gjorde det prickfritt. Men jag hade lite småmissar, annars hade jag slutat högre upp. Men Qc Sir Dennis börjar bli trött nu. Alla är nog är trötta nu, båda hästar och människor här på EM.

Var du nervös när det var EM-final?

– Jag var nog mest nervös inför kvalet till finalen. Nu var det bara att njuta och ha kul. Så i dag på finalen var jag minst nervös.

EM-guldet vanns av tyskan Helena Schmitz-Morkramer med DSP Lifestyle som plockade 80,419 poäng. Paul Jöbstl från Österrike kom tvåa med Bodyguard 49 med 79,206 och bronsmedaljen gick till Lucie-Anouk Baumgürtel från Tyskland med Zinq Hugo FH på 78,9.

”Extremt roligt”

Och även Linnéa Holmgren lämnar mästerskapet med en medalj kring halsen. Ett brons som hon vann med Sveriges young rider-lag i dressyr. Det var dessutom Holmgrens första EM-medalj.

– Det känns extremt roligt och bra. Det är verkligen fantastiskt. Det kan jag leva på väldigt länge.

Värmländskan vann EM-brons i dressyr med Sverige: ”Helt fantastiskt”

Artikeltaggar

Hästsport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.