Hoppa till huvudinnehållet

Elsparkcyklar förbjuds på gångbanor – så tycker några Karlstadsbor

Publicerad:
Den 1 september förbjuds elsparkcyklar på gångbanor. Samtidigt införs också ett parkeringsförbud på gång- och cykelbanor.
Den 1 september förbjuds elsparkcyklar på gångbanor. Samtidigt införs också ett parkeringsförbud på gång- och cykelbanor. Foto: Klara Villebeck

Från den 1 september förbjuds elsparkcyklar på gångbanor, meddelar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Här är några röster om beslutet:

Tidigare har NWT skrivit om beslutet som träder i kraft samtidigt som parkeringsförbudet för elsparkcyklar på gång- och cykelbanor.

Med ändringen gäller samma regler för elsparkcyklar som för traditionella cyklar.

Mattias Gabrielsson tycker att det är ett bra beslut att reglerna kring elsparkcyklar dras åt:

Mattias Gabrielsson tycker beslutet är bra.
Mattias Gabrielsson tycker beslutet är bra. Foto: Klara Villebeck

– Jag tror att det är ett bra beslut. Det är många som är onyktra och använder elsparkcyklar hem från fester. Det känns livsfarligt, så jag är helt för beslutet, säger han.

Anledningen bakom beslutet är att situationen inte har förändrats trots att regeringen har vädjat om att styra upp situationen.

Anette Nerås tycker också att beslutet är positivt.

– Det är bra att de inte ställs överallt, säger hon.

Anette Nerås och Karl Kristian Holsøter tycker att det blir mer praktiskt när elsparkcyklarna inte längre ställs överallt.
Anette Nerås och Karl Kristian Holsøter tycker att det blir mer praktiskt när elsparkcyklarna inte längre ställs överallt. Foto: Klara Villebeck

– Det är praktiskt med fler regler kring elsparkcyklarna. Jag tycker det är ett bra beslut, säger Karl Kristian Holsøter.

Nu införs parkeringsförbud för elsparkcyklar: ”Inte en dag för tidigt”Gå till vänster, cykla och kör elsparkcykel till höger – eller?Kvinna i olycka med elsparkcykel – livshotande skadorKvinna i elsparkcykelolycka fortsatt nedsövd

Artikeltaggar

ElfordonKarlstadNyheterTransport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.