De var bäst i DIF:s rysarseger: ”Får andra att se stissiga ut”

Publicerad:
Rasmus Örqvist gjorde det viktiga 1-0-målet för sitt Degerfors. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerfors fick Stora Valla att koka på lördagseftermiddagen när laget tog tre livsviktiga poäng efter 2-1 mot Kalmar. Här är DIF:s tre bästa spelare idag i mina ögon - men det finns ett par vassa bubblare...

Dijan Vukojevic

Oj, vilken match han gjorde. Dijan Vukojevic var oerhört stark och fick mycket välförtjänt stora applåder när han byttes ut i andra halvlek. Hans 2-1-mål var mumsigt fotbollsgodis, och fullträffen innebär att Degerfors - i alla fall för stunden - får upp huvudet över vattenytan i kampen om ett fortsatt allsvenskt kontrakt.

Sebastian Ohlsson

Kan man vara mer chill? Vad är han gjord av egentligen? Degerforskaptenen får andra att se stissiga ut. Agerade lugnt och säkert hela matchen och var precis den klippa i försvaret han ska vara. Sebastian C Ohlsson - där C:et även står för chill.

Rasmus Örqvist

Så kom det - första allsvenska målet för Örqvist. Kan tyckas lite väl ABC123 att lyfta båda målskyttarna i spelarbetygen, men Örqvist gjorde mycket mer rätt idag, än att sätta 1-0-målet. Han passade fram till 2-0 och jag gillar verkligen hans stil. Att han såg rejält trött ut när han byttes ut var inte det minsta konstigt. Han slet på bra i ruscherna Degerfors fick till, framförallt i första halvleken.

Bubblare!

Alfie Whiteman - vissa kort är värda att ta. Han varnades när han segade med bollen i slutminuterna, han stod rätt placerad när Kalmar tryckte på och plockade några riktigt luriga försök. Fullt godkänd insats!

Omar Faraj - det färska lånet sa ”häj och tjenerö” till Valla och presenterade sig på bästa sätt för hemmapubliken. Urstark och 1-0-målet trollade han fram läget till från ingenstans. Det ska bli spännande att se vad han kan ställa till med i fortsättningen.

Artikeltaggar

Alfie WhitemanDegerfors IF HerrDijan VukojevicFotbollKalmar FFOmar FarajRasmus ÖrqvistSebastian Ohlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare