Hoppa till huvudinnehållet

Varför vill ni låta islamiseringen få fäste i Karlstad?

Publicerad:
Det är djupt problematiskt att man som kommun hjälper en aktör med tydliga kopplingar till radikala inriktningar av islam att hitta en plats för att implementera och låta islamiseringen få fäste i Karlstad, skriver Robin Lennartsson, Kally Fohlin och Alexander Johansson.
Det är djupt problematiskt att man som kommun hjälper en aktör med tydliga kopplingar till radikala inriktningar av islam att hitta en plats för att implementera och låta islamiseringen få fäste i Karlstad, skriver Robin Lennartsson, Kally Fohlin och Alexander Johansson. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Som så många gånger förr har retoriken från dessa partier varit hög, för att sedan becka undan när frågan väl ställs på sin spets, skriver Robin Lennartsson, Kally Fohlin och Alexander Johansson.

I en rapport från Säkerhetspolisen (2021) beskriver man hur islamistisk radikalisering främst förekommer inom skolor, moskéer, föreningar och ungdomsgrupper. I januari i år fastställdes risken för terrorhot i Sverige på en fortsatt trea på en femgradig skala.

I Karlstad har man bestämt att den omtalade jättemoskén som bland annat kommer erbjuda utbildning och forskning om islam, kommer att byggas. Detta oroar oss, på samma sätt som det oroar en stor andel av Karlstads invånare att moskén även byggs med en tillhörande minaret.

Karlstads samtliga partier, förutom Sverigedemokraterna, verkar dock inte ta detta i beaktning. Moderaterna såväl som Kristdemokraterna, vilka initialt motsatte sig bygget av moskén, vågade inte stå upp för svenska värderingar och rösta för en folkomröstning i kommunfullmäktige, när det skulle till att avgöras. Det var ett svek! Som så många gånger förr har retoriken från dessa partier varit hög, för att sedan backa undan när frågan väl ställs på sin spets.

Så skriver du en debattartikel

Än mer beklagligt är de andra partiernas nonchalanta verklighetsfrånvända hållning rörande det faktum att det nyligen tillkommit uppgifter om att aktörerna som skall bygga moskén begärt finansiering från en väletablerad organisation i Qatar vid namn Qatar Charity. Många rapporter har redovisats där samma organisation har finansierat det muslimska brödraskapet och andra islamistiska organisationer, där målet är att förstärka och implementera islamism i Europa, Sverige och Karlstad.

Bara senaste månaderna har Säpo stängt tre muslimska trossamfund, för att man befarar radikalisering. Samtidigt har SVT:s Uppdrag granskning avslöjat flertalet muslimska trossamfund som vansköts. Man har vägrat att genomföra en skilsmässa för att mannen sa nej, och sålt kvinnor till män för att kunna genomföra så kallade ”njutningsäktenskap.

Kan Karlstad kommun garantera sina invånare att en privat aktör, med finansiering från Qatar med kopplingar till en islamistisk organisation, inte kommer att bedriva radikalisering, könsdiskriminering och annat odemokratiskt som går emot svenska värderingar?

Det är djupt problematiskt att man som kommun hjälper en aktör med tydliga kopplingar till radikala inriktningar av islam att hitta en plats för att implementera och låta islamiseringen få fäste i Karlstad. Konsekvenserna har setts runtom i Sverige, parallellsamhällen växer sig starka och moskéer, föreningar och annat trossamfund används för att segregera sig från majoritetssamhället och för att kunna utöva sin tro till fullo genom slöjtvång, tvångsäktenskap och könsdiskriminering, bakom stängda dörrar.

Att Karlstad kommun och dess politiker, utan någon som helst självkritik, agerar nyttiga idioter åt islamisterna förtjänar allt mer kritik än vad det redan får. Politikerna behöver för en gångs skull ställas till svars innan – och inte efter att skadan är skedd.

Politisk islam ingår inte i den svenska kulturen, är inte en del av Sverige på något sätt, och det ska förbli så.

Robin Lennartsson

Ordförande, SD Karlstad

Kally Fohlin

Sekreterare, SD Karlstad

Alexander Johansson

Ledamot i Ungsvenskarna Värmlands arbetsgrupp

Artikeltaggar

DebattFolkomröstningarIntegrationIslamismKarlstadKarlstads kommunKommunfullmäktigeKristdemokraternaModeraternaMoskéerQatarRudSäkerhetspolisenSegregationSverigeSverigedemokraternaSVTUtsatta områden